Savović: Nije nelagodno dočekati derbi sa +11; Nedović: Nismo imali kreaciju

"Ušli smo u dobru seriju igara, stojimo dobro psihološki i fizički", prokomentarisao je trener Dečića Miljan Radović nakon pobjede u Nikšiću

3682 pregleda 3 komentar(a)
Sa meča Sutjeska - Dečić, Foto: Savo Prelević
Sa meča Sutjeska - Dečić, Foto: Savo Prelević

Prvi poraz u sezoni doživjela je Sutjeska, tek u 15. kolu, drugu vezanu gostujuću pobjedu u derbijima ostvario je Dečić - 0:2 kraj Bistrice.

Drugoplasirana Budućnost, međutim, nije iskoristila kiks lidera, odigrala je 0:0 sa Zetom, pa umjesto da pred najveći crnogorski derbi naredne subote priđe Nikšićanima na osam bodova, sada je u grupi od tri drugoplasirana tima koja su na minus 11 - uz Dečić i Iskru, koja je slavila sa 1:0 na gostovanju Petrovcu.

"Odigrali smo slabije nego u prethodnim mečevima, igrači koji su bili u formi možda nisu imali svoj dan, i to je presudilo - Dečić je kvalitetan, u pitanju je ekipa koja je projektovana da juri možda i prvo mjesto i njegova pobjeda je zaslužena. Mi smo, ipak, maltene iz prekida primili dva gola, to nas koštalo", kazao je trener Sutjeske Milija Savović, koji nije zabrinut nakon prvog poraza, a pred derbi protiv Budućnosti naredne subote.

"Kada derbi dočekate sa 11 bodova prednosti, ne bih rekao da je to nelagodna situacija".

Dečić je sad, nakon duže vremena, u vrhu - u zovi plasmana u Evropu.

"Ušli smo u dobru seriju igara, stojimo dobro psihološki i fizički. Liga je ujednačena i nije lako uzimati bodove, posebno protiv ekipe koja nije imala poraz. Branili smo se u drugom poluvremenu, ali ne našom namjerom, već nas je protivnik natjetrao na to. U svakom slučaju, uradili smo sve što smo željeli", kazao je Radović.

Zeta je jedina ekipa koja još nema pobjedu, nije je ostvarila ni u 15. kolu, ali komplimenti za mlade momke Dragoljuba Đuretića, koji nisu ustuknuli protiv Budućnosti, po teškom, gotovo blatnjavom terenu na Trešnjici - 0:0.

Gosti su razočarali, bez nosilaca igre Ivanovića, Raičkovića i Terzića, kao i Raspopovića (povrede i suspenzije) nisu uspjeli da stvore šansu. Zeta je čak bila opasnija i konkretnija.

"Nismo imali kreaciju, praktično nismo stvorili ni šansu, a kada je tako onda ništa pozitivnije od remija ne možete da očekujete. Čestitam Zeti na zasluženo osvojenom bodu. Momci su se borili, željeli su i na kraju su ostvarili povoljan rezultat", kazao je trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

Trener Dečića Miljan Radović slavio je protiv bivšeg kluba, a interesantno da je vodeći Sutjesku prošle sezone patio baš na mečevima protiv Tuzana (ispadanje iz Kupa, između ostalog).

Bonus video: