Bajern smanjio plate igračima koji nisu vakcinisani

Prema navodima medija, pored Kimiha, u Bajernu nisu vakcinisani još Serž Gnabri, Džamal Musijala, Erik Maksim Čupo-Moting i Mikael Kuizans

5482 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bajern je odlučio je da smanji plate fudbalerima, koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa i koji zbog toga budu smješteni u karantin, prenijeli su danas njemački mediji.

Džošua Kimih u petak je završio u karantinu, nakon što je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, a do sada je odbijao da se vakciniše.

Kimih (26) je prošlog utorka izašao iz još jedne izolacije, pošto je bio u kontaktu sa saigračem Niklasom Zileom, koji je bio pozitivan na virus.

Prema navodima medija, pored Kimiha, u Bajernu nisu vakcinisani još Serž Gnabri, Džamal Musijala, Erik Maksim Čupo-Moting i Mikael Kuizans.

Stopa zaraženosti u Njemačkoj je ove sedmice dostigla rekordni nivo, a procenat vakcinisanih je ispod 70 odsto.

Pokrajine Bavarska i Saksonija, koje se nalaze među najteže pogođenim novim talasom koronavirusa, objavile su u petak da otkazuju sve božićne sajmove, kao i da uvode nova ograničenja.

Bajern je u petak poražen na gostovanju od Augsburga sa 2:1, ali se i dalje nalazi na vodećem mjestu u Bundesligi sa bodom više (28) od Borusije Dortmund.

Bonus video: