Robert Levandovski - „Zlatni igrač”

Leva nije osvojio sve kao u čarobnoj 2020. godini, kada je sa Bajernom podigao pehare u Ligi šampiona, Bundesligi i Superkupu Njemačke, ali je nemilice tresao mreže rivala, zbog čega je iza sebe ostavio Žoržinja i Lionela Mesija

2640 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Odmah nakon što je objavio da je Pedri novi „Zlatni dječak”, „Tutosport” je proglasio Roberta Levandovski za „Zlatnog igrača”, kao i prošle godine.

Ali ovogodišnja nagrada je značajnija, jer je u izboru učestvovao žiri, koji je proglasio mladog igrača Barselone za najboljeg do 21 godinu na Starom kontinentu.

Povezani članci

22. Novembar 2021.

Pedri je „Golden Boy”

Članovi su Andrij Ševčenko, Lotar Mateus, Hristo Stoičkov, Emilio Butragenjo, Pavel Nedved, Stefan Šapuiza, Luka Toni, Samuel Eto, Alesandro Kostakurta, Edvin van der Sar, Huan Sebastijan Veron, Rui Košta i Lina Sulukou, generalna direktorica Olimpijakosa, koja ima vodeću ulogu u Udruženju evropskih klubova (ECA).

Leva nije osvojio sve kao u čarobnoj 2020. godini, kada je sa Bajernom podigao pehare u Ligi šampiona, Bundesligi i Superkupu Njemačke, ali je nemilice tresao mreže rivala, zbog čega je iza sebe ostavio Žoržinja i Lionela Mesija.

Nagradu će dobiti 13. decembra, tokom ceremonije u Torinu, a to može da bude najava da će dobiti i najprestižnije priznanje - „Zlatnu loptu”, koju dodjeljuje „Frans fudbal”.

Za najbolju igračicu u Evropi je izabrana Holanđanka iz redova prvaka Evrope, Barselone - Like Martens, ispred saigračice iz „blaugrane” Đenifer Ermoso. Treća je Pernile Harder, Dankinja iz Čelsija.

Za najbolju menadžerku izabrana je Marina Granovskaja, jer je Čelsi bio prvak Evrope u muškoj, a vicešampion u ženskoj konkurenciji.

Žiri „Tutosporta” je za najboljeg predsjednika izabrao Olivijea Letanga, čiji je Lil šokirao svijet i osvojio titulu prvaka Francuske ispred Pari Sen Žermena.

Za najboljeg agenta izabran je Italijan Federiko Pastorelo, koji je posredovao u najvećem transferu u istoriji Premijer lige i Serije A - odlasku Romelua Lukakua iz Intera u Čelsi za 115 miliona eura.

Prije njega, ovu nagradu su osvajali Žorž Mendeš (2018. i 2019) i Mino Rajola (2020).

Specijalnu nagradu za životno djelo je dobio Karl-Hajnc Rumenige, koji je ostvario najveće uspjehe u Bajernu i kao igrač i kao rukovodilac.

Nakon veličanstvene sezone 2019/2020, u kojoj su se Bavarci prošetali do titule prvaka Evrope, Rumenige je otišao u zasluženu penziju.

Bonus video: