Defanzivci Čelsija su Tuhelovo blago, Denis potpisao otkaz Oleu: Izabran tim kola Premijer lige

Sajt Sofascore izabrao idealni tim Premijer lige

2503 pregleda 0 komentar(a)
Mane proslavlja gol protiv Arsenala, Foto: Reuters
Mane proslavlja gol protiv Arsenala, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula prethodnog vikenda savladali su Arsenal (4:0) u 12. kolu Premijer lige i vratili se na pobjednički kolosjek nakon poraza od Vest Hema u 11. rundi.

Jedan od najboljih igrača "redsa" na utakmici sa Arsenalom bio je Sadio Mane. Senegalac je postigao gol za vođstvo, a onda je asistirao Mohamedu Salahu za 3:0. Meč je završio i sa žutim kartonom, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 8,5 što je najbolja ocjena za nekog igrača u Premijer ligi prethodnog vikenda.

Osim Manea u idealnom timu 12. kola Premijer lige je još jedan igrač Liverpula - Trent Aleksander-Arnold. Mladi Englez je asistirao Maneu kod prvog i Minaminu kod četvrtog gola, pa je ocijenjen sa 8,4.

Identičnu ocjenu kao Aleksander-Arnold dobio je napadač Kristal Palasa, Kristijan Benteke. Belgijski internacionalac je postigao dva gola, uz žuti karton, u remiju "orlova" na gostovanju Barnliju - 3:3.

Premijer liga idealni tim, Idealni tim
foto: Sofascore

Sjajan meč odigrao je i ofanzivac Votforda, Emanuel Denis. "Stršljenovi" su na "Vikaridž roudu" savladali Mančester junatjed 4:1, a Nigerijac je postigao gol, uz dvije asistencije i žuti karton. Za tu partiju ocijenjen je sa 8,1.

U idealnom timu su i Rodri (8,2), koji je postigao gol za Siti u pobjedi (3:0) nad Evertonom, vezista Sautemptona, Džejms Vord-Praus (8,2) i fudbaler Aston Vile, Met Target.

Džejms Tarkovski je imao dvije asistencije za Barnli protiv Palasa, pa je ocijenjen sa 8,2, dok je Antonio Ridiger (8) postigao vodeći gol za Čelsi u pobjedi (3:0) na gostovanju Lesteru. Defanzivci Čelsija su ove sezone postigli 13 od 30 golova "plavaca" u ligi. Ridiger je bio strijelac dva puta.

Grant Henli je postigao gol za preokret i pobjedu Noriča (2:1) nad Sautemptonom, pa je za svoju partiju dobio osmicu, dok je golman Totenhema, Ljoris dobio 7,8.

Bonus video: