Špansko iskušenje za Junajted

Liga šampiona: Mančester junajted nakon smjene Ole Gunara Solskjera gostuje Viljarealu, pobjedom bi izborio plasman u osminu finala

4215 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo je riješio prvi meč protiv Viljareala, Foto: Reuters
Ronaldo je riješio prvi meč protiv Viljareala, Foto: Reuters

Nema više Ole Gunara Solskjera na klupi, da li Mančester junajted može da na energiju i šok terapiju koju gotovo uvijek donese odlazak trenera riješi pitanje plasmana u nokaut fazu Lige šampiona? Situacija nije jednostavna, a naredni protivnik je ekipa koja zna da igra na rezultat - “crveni đavoli” idu u Valensiju na megdan Viljarealu, kojeg su u drugom kolu na “Old trafordu” pobijedili golom Kristijana Ronalda u sudijskoj nadoknadi.

Dva večerašnja rivala (18.45) imaju po sedam bodova na prvom mjestu - pobjeda vodi Junajted među 16 najboljih, remi sve ostavlja za posljednje kolo, poraz donosi ogromne probleme.

- Spremni smo, ekipa je radila dobro nakon poraza od Votforda - rekao je Majkl Kerik, koji će sa Darenom Flečerom večeras voditi Junajted.

Votford je deklasirao velikana i “otjerao” Solskjera pred duel sa timom koji je Junajtedu u maju uzeo trofej u Ligi Evrope.

- Viiljareal je sjajan tim, organizovan, dobro vođen i taktički disciplinovan - dodao je Kerik, koji je svjestan da je na klupi samo privremeno:

- Predugo sam ovdje da ne bih imao sliku o tome kako stvari funkcionišu. Samo mislim da pripremimo ovaj meč - istakao je nekadašnji vezista.

I Viljareal bi prošao već večeras u slučaju da slavi 1:0 ili sa većom razlikom.

- To što se dešava Junajtedu nas neće opustiti, svjesni smo snage protivnika - jasan je trener “žute podmornice” Unaj Emeri.

Trećeplasirana Atalanta ima dva boda manje od tandema, a od 21 sat gostuje Jang Bojsu. Trijumf se podrazumijeva za “boginju” ako želi da se bori za prolaz.

- U Ligi šampiona je svaki meč izazov. Samo neko ko površno gleda stvari može da pomisli da nas u Bernu čeka jednostavna utakmica - kaže trener italijanske ekipe Đanpjero Gasperini.

BARSA BI DA IZBJEGNE TENZIJU U MINHENU

Barselona u grupi E ima šansu da riješi pitanje oko plasmana. Nije to izgledalo realno nakon dva poraza na startu, dva debakla po 3:0 - od Bajerna kod kuće, pa Benfike u Lisabonu.

Ali, dva minimalna trijumfa nad Dinamom iz Kijeva, te Bajernova dominacija protiv Benfike, učinili su da se sada pita “blaugrana”. Na “Nou kamp” stiže Benfika (21), koja ima dva boda manje...

- Sada je cilj da osiguramo plasman, da pred posljednje kolo i odlazak u Minhen otklonimo dileme. Benfika nije naivan rival, može da nam stvori probleme - rekao je Ćavi Ernandes.

DERBI U LONDONU

Juventus je već u osmini finala, a sada ide u London na megdan Čelsiju da odbrani prvi mjesto u grupi. “Stara dama” ima tri boda više, a “plavci” još matematički nisu prošli grupu, jer ih u posljednjem kolu čeka gostovanje Zenitu.

Rusi, koji su na minus šest, večeras u Švedskoj igraju sa Malmeom, jednom od dvije ekipe (uz kijevski Dinamo) koja još nije zatresla mrežu...

U grupi G i dalje sva četiri učesnika mogu do osmine finala, a nešto više će se znati poslije ove runde u kojoj se sastaju Lil - Salcburg i Sevilja - Volfsburg. Austrijski šampion je lider sa sedam bodova, Lil i Volfsburg su osvojili po pet, a Sevilja tri.

RASPORED 5. KOLA

UTORAK

GRUPA E

Dinamo Kijev - Bajern 18.45

Barselona - Benfika 21.00

GRUPA F

Viljareal - Mančester junajted 18.45

Jang Bojs - Atalanta 21.00

GRUPA G

Lil - Salcburg 21.00

Sevilja - Volfsburg 21.00

GRUPA H

Čelsi - Juventus 21.00

Malme - Zenit 21.00

SRIJEDA

GRUPA A

Mančester siti - PSŽ 21.00

Klub Briž - Lajpcig 21.00

GRUPA B

Liverpul - Porto 21.00

Atletiko Madrid - Milan 21.00

GRUPA C

Bešiktaš - Ajaks 18.45

Sporting - Borusija Dortmund 21.00

GRUPA D

Inter - Šahtjor 18.45

Šerif - Real Madrid 21.00

Bonus video: