Konte: Murinjo mora da me respektuje

Čelsi i Mančester junajted igraju u nedjelju derbi 11. kola Premijer lige
0 komentar(a)
Žoze Murinjo i Antonio Konte, Foto: Reuters
Žoze Murinjo i Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2017. 15:52h

Čelsi, aktuelni šampion Premijer lige, i jedan od "izazivača", Mančester junajted, igraju u nedjelju derbi 11. kola engleskog šampionata.

Govoreći o tom duelu, ali i o odnosu sa treneron rivala, Žozeom Murinjom, menadžer Čelsija Antonio Konte je istakao da je "međusobno poštovanje" između njega i Portugalca prestalo prošle godine, nakon duela dva tima.

Murinjo je tada zamjerio Konteu što je bučno slavio gol za 4:0, i time "ponizio" trenera Mančester junajteda.

Murinjo i Konte prepucavali su se potom kraj-aut linije za vrijeme prošlogodišnjeg duela u FA Kupu dva tima, a ove sezone su nekoliko puta razmjenjivali opaske riječima putem konferencije za novinare.

"Neki treneri plaču, plaču i samo plaču kada su u pitanju povrede igrača", kazao je nedavno Murinjo, aludirajući na Kontea, a Italijan mu je poručio tada da "gleda svoja posla".

"Odnos dva trenera nije bitan, ovo je duel Čelsija i Mančester junajteda", kazao je danas Konte.

"Ali, kad već insistirate, reći ću vam da mora da postoji međusono poštovanje. Poštujem Murinjov posao, ali i on mora da poštuje moj".

Konte je odbio da govori o Nemanji Matiću, svom prošlogodišnjem fudbaleru, sadašnjem igraču Junajteda, za kojeg je Murinjo kazao da je bio jako iznenađen kada je čuo da Čelsi želi da ga proda.

"Da li osjećam pritisak? Naravno da osjećam i uvijek ga osjećam. Kada ste prvi, osjećate pritisak da ostanete na vrhu. Kada ste niste prvi, imate pritisak da se vratite na vrh. Ja sam strastven čovjek, pun entuzijazma i volim pritisak. Rođen sam s pritiskom", zaključio je Konte.

Čelsi je u utorak poražen od Rome u Rimu sa 3:0, u Ligi šampiona.

Junajted ove sezone bolje igra od Čelsija - ima četiri boda više u prvenstvu, a prvi je u svoj grupi Lige šampiona.

Bonus video: