Nema Solskjera, nema problema: Ronaldo i Sančo srušili Viljareal

Mančester junajted u osmini finala Lige šampiona nakon pobjede 2:0 u Viljarealu, Bajern trijumfom protiv Dinama u Kijevu (2:1) osigurao prvo mjesto

10758 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted je u osmini finala Lige šampiona, 19. put u klupskoj istoriji.

"Crveni đavoli" se vraćaju tamo gdje su posljednji put bili još prije tri godine, 2018, jer su prošle sezone eliminisani u grupi LŠ.

Dva dana nakon velikih potresa u klubu, debakla protiv Votforda (4:1), pada na osmo mjesto Premijer lige i smjene trenera Ole Gunara Solskjera, fudbaleri Junajteda su barem malo "prodisali" i pobjedom protiv Viljareala na "Madrigalu" - 2:0, vratili povoljne vjetrove.

Patio je, doduše, tim koji privremeno vodi Majk Kerik, naročito u prvom poluvremenu, ali je u nastavku došla do izražaja velika klasa Junajtedovih napadača.

Kristijano Ronaldo je u 78. minutu nakon velike greške golmana Viljareala Ruljija lijepim lob udarcem doveo goste u vođstvo, a tačku je stavio Džejdon Sančo u 90, na asistenciju Bruna Fernandeša.

Viljareal, aktuelni osvajač Lige Evrope, zakomplikovao je poziciju, i ako večeras Atalanta slavi protiv Jang bojsa, moraće u posljednjem kolu da ide u Bergamo po pobjedu za prolaz.

Bajern je u prošlom kolu osigurao osminu finala, večeras je čekirao prvo mjesto - 2:1 protiv Dinama u ledom okovanom Kijevu.

Levandovski je u 14. minutu doveo Bavarce u vosđtvo - efektno, "makazicama", Poljak je pogodio mrežu.

Drugi gol dao je Kingsli Koman, u 42, na asistenciju Tolisao.

Garmaš je 20 minuta prije kraja dao počasni gol za Ukrajince, koji su na dnu tabele sa jednim bodom iz pet utakmica.

Bonus video: