Nova spekulacija - Mančester junajted zvao Rudija Garsiju?

Trener koji je Lilu 2011. donio prvi trofej nakon 50 godina, i to tako što je osvojio duplu krunu u Francuskoj, bez posla je od kraja prošle sezone, kada je napustio Lion. Prethodnih godina je vodio i Romu i Olimpik iz Marseja

3023 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Svi svjetski mediji „zabavljaju” se ko će biti novi menadžer Mančester junajteda.

Mnogo imena je u igri, a sada je isplivalo još jedno - Rudi Garsija.

Trener koji je Lilu 2011. donio prvi trofej nakon 50 godina, i to tako što je osvojio duplu krunu u Francuskoj, bez posla je od kraja prošle sezone, kada je napustio Lion.

Sa „lavovima” je ostvario veliki uspjeh 2020, jer je u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisao Mančester siti, a ranije je vodio i Romu i Olimpik Marsej.

Poznat je kao trener koji zna da podigne posrnule timove. Lion je preuzeo kadao je bio 14. u šampionatu, a doveo ga je do finala Kupa Francuske i u Ligi šampiona izbacio Juventus i Siti.

Odličan je u radu sa mladim igračima, a Memfisu Depaju je pomogao da postane igrač svjetske klase.

Uzgred, i sa Romom je dva puta Seriju A završavao tik iza Juventusa, a Marsej je preuzeo kada je bio 15. na tabeli i doveo ga do finala Lige Evrope.

Sa njim je uprava velikana sa "Old traforda" pregovarala prije utakmice sa Viljarealom, na kojoj je ekipa slavila 2:0 pod vođstvom Majkla Kerika.

Pitanje je, međutim, šta Junajted hoće od njega? Za sada je pregovarano samo o poslu do kraja sezone, kada bi trebalo da dođe Maurisio Poketino. Ali, ako ostvari dobre rezultate, bilo bi nelogično da mu se zahvale na saradnji.

Bonus video: