Gvardiola: 10 minuta smo bili u nokdaunu; Poketino: Siti je odličan tim

Siti sinoć savladao PSŽ nakon preokreta 2:1 i sa prve pozicije čeka plasman u nokaut fazu

3308 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola i Poketino na sinoćnjoj utakmici, Foto: Reuters
Gvardiola i Poketino na sinoćnjoj utakmici, Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester sitija savladali su sinoć PSŽ (2:1) u 5. kolu Lige šampiona i obezbijedili prvo mjesto na kraju grupne faze.

"Građani" su do pobjede došli nakon preokreta - strijelac za francusku ekipu bio je Kilijan Mbape, a onda su mrežu PSŽ-a pogodili Rahim Sterling i Gabrijel Žezus.

„Mnogo smo se borili za ovaj rezultat. Oni su uvijek opasni kad imaju loptu u posljednjoj trećini. Pariz je previše dobar u napadu i zato smo morali da se branimo kao tim. Poslije njihovog gola bili smo u nokdaunu pet ili deset minuta. Nije bilo lako u tom trenutku. Kada smo izjednačili znali smo da je za nas i neriješen rezultat dobar, ali nijesmo stali. Veliko hvala i navijačima. Bili su fantastični večeras. Odužili smo im se dobrom utakmicom. Obezbijedili smo prvo mesto i peti ili šesti put zaredom smo u šesnaestini finala. Veliki komplimenti i čestitke igračima", rekao je nakon meča menadžer Sitija, Pep Gvardiola.

PSŽ sa druge pozicije čeka protivnika u nokaut fazi.

„Ostvarili smo osnovni cilj, obezbijedili smo plasman u nokaut fazu. Naravno da smo željeli da budemo prvi u grupi, ali večeras nijesmo uspjeli da pobijedimo. Prvo poluvrijeme je bilo teško za nas, ali u drugom smo pronašli način da dominiramo i stvaramo šanse. Mislim da nijesmo imali sreće, ali moramo odati priznanje Sitiju. Odličan su tim“, smatra trener PSŽ-a, Maurisio Poketino.

Bonus video: