Klop vs novinar: Da li je Afrički kup nacija "mali" turnir

Menadžer Liverpula poslije utakmice sa Portom ušao u raspravu sa jednim novinarom

3024 pregleda 0 komentar(a)
Klop sa Robertsonom poslije sinoćnje utakmice, Foto: Reuters
Klop sa Robertsonom poslije sinoćnje utakmice, Foto: Reuters

Menadžer Liverpula, Jirgen Klop imao je verbalni okršaj sa jednim novinarom nakon utakmice protiv Porta u 5. kolu Lige šampiona.

Do sukoba je došlo zbog ranije Klopove izjave. Njemac je prije utakmice sa Arsenalom prethodnog vikenda kazao da će se "u januaru igrati jedan mali" turnir, vjerovatno misleći na predstojeći Afrički kup nacija, koji je na programu od 9. januara do 6. februara u Kamerunu.

U tom periodu Klop neće moći da računa na Sadija Manea, Mohameda Salaha i Nabija Keitu.

“Zdravo, Jirgene, tokom pres konferencije pred posljednji ligaški meč namjerno ste nazvali Afrički kup nacija 'malim turnirom'. Vjerujem da su vaše riječi uvreda za igrače, navijače, pa i ljude koji žive na kontinentu i dugujete im izvinjenje“, počeo je izlaganje novinar.

Njemac je bio iznenađen.

“Nijesam tako mislio. Nijesam tako mislio, ne znam zašto ste to tako razumjeli, iskreno...“

Novinar je nastavio.

“To je ono što ste vi rekli. Slušao sam konferenciju i rekli ste da je afrički kontinent 'mali', baš tako ste rekli“.

Menadžer Liverpula je uzvratio.

“Ma dajte, nijesam tako mislio. Ono što sam rekao nije bilo ni blizu onoga što sam mislio i onoga što mi je u glavi kada govorim o Afričkom kupu nacija. Nikada ne bih rekao da je to 'mali turnir' ili da je afrički kontinent 'mali', nikako. Ono što sam želio da kažem, ako ste gledali kompletnu pres konferenciju vjerovatno biste shvatili šta sam želio, jeste da prokomentarišem tvrdnju da sada nema reprezentativne pauze do marta“.

Novinar nije bio zadovoljan odgovorom.

“Ali tako nešto ne biste rekli u Evropi, nikada ne biste rekli 'mali turnir u Evropi' i zato treba da se izvinite“.

Klop je zaključio raspravu.

“Gledajte, engleski mi nije maternji jezik, ali ako želite da me razumijete pogrešno, onda to radite za sve što kažem. Znam samo da nikada ne bih pomislio tako kako vi pričate da razmišljam. Ne razumijem ni zašto ste pomislili tako nešto, iskreno i nije u redu prema meni jer tako nešto nikada ne bih izgovorio u tom kontekstu. Ali tako je – kako je. Nijesam želoo nikoga da uvrijedim, daleko od toga, ali vi ste napravili situaciju takvom i to uopšte nije u redu“.

Bonus video: