Omladinci izgubili i u drugom meču od Mađarske

Igrači Radovana Kavaje pogađali su prečku i stativu, imali incijativu i još dosta opasnih situacija pred golom protivnika

3344 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom prijateljskom duelu sa Mađarskom - 2:1.

Strijelci za Mađare bili su Balaz Rač u 2. i Armin Sijarto u 78. minutu, dok je pogodak za Crnu Goru postigao Medo Juković.

Igrači Radovana Kavaje pogađali su prečku i stativu, imali incijativu i još dosta opasnih situacija pred golom protivnika, ali su sve te promašaje Mađari znali da kazne i dođu do pobjede.

"Ovu utakmicu smo mi bili ti koji su odigrali znatno bolje. Praktično sve vrijeme smo diktirali ritam i stvarali šanse i šteta što nijesmo postigli više golova. Sa druge strane, uvijek nam se desi da napravimo neke greške koje protivnik kazni, zbog čega dolazimo u situaciju da jurimo rezultat. Zadovoljan sam prikazanim, mislim da je ovo način na koji treba da igramo, međutim, moramo još napredovati, pogotovo kada je riječ o fizičkoj spremi. Čim nijesmo na adekvatnom fizičkom nivou, onda dolazi do pada koncentracije i tada smo ranjivi, kazao je selektor Kavaja.

"Sokoli“ su praktično od starta bili u poziciji da jure zaostatak. Mađari su poveli u drugom minutu, nakon što je Balaz Rač iskoristio grešku Nemanja Carevića, a zatim rutinski savladao Šabana Kolića.

Samo četiri minuta kasnije, Crna Gora je bila blizu izjednačenja. Danilo Dragićević je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, Đorđe Pešukić je bio najviši u skoku, ali je pogodio prečku.

U 26. minutu viđene su dvije šanse naše selekcije. Prvo je Medo Juković loše zahvatio loptu pri udarcu sa desetak metara, da bi u sljedećem napadu Carević sa nekoliko metera poslao loptu pravo u golmana.

Dobra igra "sokola“ isplatila se u 38. minutu. Balša Radusinović dao sjajnu loptu za Jukovića, koji je zaobišao golmana domaćih i zatresao mrežu za 1:1.

Preokret je mogao biti kompletiran u 64. minutu, međutim, Dragoljub Radoman je pogodio stativu udarcem sa petnaestak metara iskosa.

I nakon toga je Crna Gora držala loptu u svom posjedu, ali je jedna neopreznost u 78. minutu koštala boljeg rezultata. Strijelac je bio Armin Sijarto, koji je uspio da glavom zahvati loptu između dva protivnička igrača i tako savlada Kolića za pobjedu svoje ekipe.

MAĐARSKA - CRNA GORA 2:1

Sporski kompleks Čakvar. Sudija: Gabor Barna (Mađarska). Strijelci: Rač u 2. i Sijarto u 78. za Mađarsku, a Juković u 38. za Crnu Goru. Žuti kartoni: Lenart (Mađarska), Medenica, Pavićević, Barović i Bojović (Crna Gora).

Mađarska: Bogdan Banjeđ, Norbert Kajan (od 90. Rihard Deakovic), Fabijan Bence, Aron Dragoner (od 46. Zoltan Nađ), Gabor Lenart, Gabor Jurek (od 62. Vilmoš Deneš), Mate Tubolj (od 62. Sabolč Sipoš), Balaz Rač (od 74. Armin Sijarto), Zalan Kalaj (od 62. Aurel Đuriš), Dominik Kočiš (od 74. Peter Šebok), Adin Molnar (od 46. Tamaš Tot).

Selektor: Marton Oros.

Crna Gora: Šaban Kolić, Nihad Balić (od 46. Matija Bojović), Luka Živković, Đorđe Pešukić (od 71. Damjan Kovačević), Vedad Turusković (od 62. Vasilije Šapurić), Medo Juković (od 62. Nikola Braletić), Bojan Pavićević (od 46. Dragoljub Radoman), Nemanja Carević, Petar Aničić (od 62. Tomo Šoć), Balša Radusinović (od 62. Balša Barović), Danilo Dragićević (od 71. Balša Medenica).

Selektor: Radovan Kavaja.

Bonus video: