Junajted ima menadžera: Rangnik do kraja sezone, a onda lov na Poketina

Očekuje se da Rangnik potpiše ugovor na dvije i po godine, te da nakon ljeta, kada prepusti mjesto menadžera nekom drugom, počne da obavlja konsultantsku funkciju u klubu

11095 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Mančester junajted je obavio desetak intervjua i odlučio - Ralf Rangnik, dosadašnji sportski direktor Lokomotive iz Moskve, vodiće "crvene đavole" do kraja sezone, prenose ostrvski mediji.

Rangnik je od dana kada je smijenjen Ol Gunar Solskjer bio jedna od opcija, uz Lorana Blana, Rudija Garsiju, Ernesta Valverdea, Đulena Lopetegija...

A sada dolazi na "Old traford", i to navodno pod uslovima koje je sam nametnuo

Očekuje se, naime, da potpiše ugovor na dvije i po godine, te da nakon ljeta, kada prepusti mjesto menadžera nekom drugom, počne da obavlja konsultantsku funkciju u klubu.

Junajted je u ovom momentu i tražio privremeno rješenje, zato i nije bilo realno da dovede Maurisija Poketina, koji je prva želja, ali i koji ima ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Argentinac je navodno i dalje prioritet velikana sa "Old traforda", pa bi posao mogao da bude sklopljen na ljeto.

Rangnik ima zapaženje rezultate i kao trener i kao direktor.

Pamte se uspjesi sa Šalkeom i Hofenhajmom, a posljednji veliki projekat je imao u kompaniji Red Bul i bio najzaslužniji za veliki uspon Lajpciga.

Prije godinu i po je imao dogovor s Milanom, potpisao i predugovor, ali se italijanski klub tada predomislio i odlučio da produži saradnju sa Stefanom Piolijem.

Bonus video: