CRNOGORSKE FUDBALERKE SLAVILE NA MALTI

Marić: Rani gol nam je dao sigurnost, znali smo da će doći i druga šansa

Nakon Bosne i Hercevone u Zenici i Azerbejdžana u Podgorici, izabranice Mirka Marića zablistale su na Malti - 2:0, uz golove Armise Kuč i Helene Božić

2290 pregleda 2 komentar(a)
Slavlje na Malti, Foto: fscg
Slavlje na Malti, Foto: fscg

Najbolje crnogorske fudbalerke ostvarile su treću pobjedu na pet utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, drugu u gostima.

Nakon Bosne i Hercevone u Zenici i Azerbejdžana u Podgorici, izabranice Mirka Marića zablistale su na Malti - 2:0, uz golove Armise Kuč i Helene Božić.

„Iako smo u utakmicu ušli dosta rezervisano, prvi smo došli do pogotka. Taj vodeći gol nam je dao sigurnost i dobili smo na polju samopouzdanja", kazao je Marić za sajt FSCG.

"U drugom dijelu smo vrlo dobro stajali defanzivno. Bilo nam je jasno da će druga šansa doći ako defanzivu odradimo kako treba. To se i desilo, pa smo nakon prekida dali drugi gol za, na kraju, zasluženu pobjedu“, kazao je Marić.

Crna Gora već u utorak igra novi meč, sa Azerbejdžanom u gostima, što će biti prilika da naše fudbalerke maltene osiguraju treću poziciju u grupi, iza neprikosnovenih Danske i Rusije, a ispred BiH, Azerbejdžana i Malte.

Veliki je to rezultat za reprezentaciju koja je prije ovog ciklusa imala svih 26 poraza u kvalifikacijama za velika takmičenja.