Nedović: Za pobjedu, ako treba, da idemo i preko granice bola

Podgoričani će pokušati da pobjedom smanje razliku na vrhu na osam bodova i koliko-toliko vrate neizvjesnost u prvenstvo pred tri preostala zimska i 17 proljećnih kola.

10104 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Nedović, Foto: FK Budućnost
Aleksandar Nedović, Foto: FK Budućnost

U sjenci tragične smrti mladog fudbalera Jezera Mirze Đurđevića sjutra će, uz minut ćutanja, biti odigrana četiri meča 16. kola Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige.

U sjenci je i najveći crnogorski derbi - Budućnost će pod Goricom dočekati Sutjesku (16 sati).

Podgoričani će pokušati da pobjedom smanje razliku na vrhu na osam bodova i koliko-toliko vrate neizvjesnost u prvenstvo pred tri preostala zimska i 17 proljećnih kola.

„To je najljepša utakmica koja može da se igra, to je derbi koji traje najduže i koji je bio derbi u prethodne dvije države. Sada se i kod nas gaji i svi se trudimo da bude sve bolji i bolji“, kazao je za sajt kluba trener Budućnosti Aleksandar Nedović, koji je svojevremeno sjedio i na klupi Sutjeske.

Ulaznice za derbi, kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Budućnosti, prodavaće se sjutra od 13 sati pa do početka utakmice, na biletarnici ispod zapadne tribine, a i cijena je simbolična - dva eura.

U prvom dijelu sezone Sutjeska je kraj Bistrice pobijedila sa 1:0, doduše uz sudijski previd - nesvirani penal za Budućnost zbog kojeg arbitar Mileta Šćepanović još nije sudio prvoligašku utakmicu (konačno je delegiran za sjutra, Dečić - Petrovac). A prošla su skoro tri mjeseca...

„Sam naziv derbi nosi sa sobom to da uloga favorita i bodovna prednost - u ovome trenutku rivala, a prošle godine naša - ne igra veliku ulogu, već trenutak inspiracije. Ko bolje uđe u meč, ko smanji greške na minimum i ko bude imao bolji odnos prema obavezama biće bliži pobjedi“, dodaje Nedović.

Budućnost je oslabljena - nema Igora Ivanovića, Vasilija Terzića, Momčila Raspopovića i Šalete Kordića.

„Naša igra nije ista sa tim igračima i bez njih što se tiče kvaliteta i klase, kao i individualnog poteza koji često rješava derbije. Imamo smanjenu rotaciju, opterećenja su velika jer su podloge teže u ovom periodu godine, ali će nam publike - ako dođe u velikom broju kao što se najavljuje - sigurno dati vjetar u leđa u svakom trenutku. A mi ćemo kao ekipa, ako bude potrebni, ići i preko granice bola kako bismo došli do pobjede i ostali u trci na oba fronta“, poručio je Nedović.

Budućnost i Sutjeska odigrali su 55 međusobnih duela (26 pobjeda Podgoričana, 17 remija, 12 trijumfa Nikšićana), dok je pod Goricom odigrano 27 susreta - 15 pobjeda domaćih, osam remija, četiri pobjede gostiju.

Bonus video: