plavljani tuguju, ne igraju danas

Mirza je bio dio nas

Pogibija 21-godišnjeg fudbalera Jezera Mirze Đurđevića šokirala sve u plavskom klubu, tuguje fudbalska Crna Gora

8285 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Jezero
Foto: FK Jezero

Utakmica između Jezera i Zete, koja je trebalo da se igra danas u okviru 16. kola Telekom 1. CFL, odložena je zbog tragične smrti fudbalera plavskog kluba, 21-godišnjeg Mirze Đurđevića.

Đurđević je u petak veče podlegao povredama nakon saobraćajne nesreće koju je doživio u četvrtak ujutru, u mjestu Sjerogošte nadomak Kolašina, vozeći se na trening kako bi se pridružio saigračima.

Pogibija mladog fudbalera Jezera šokirala je sve u klubu. Ne samo u klubu, tuguje cijeli Plav, kao i fudbalska Crna Gora...

”Nemam riječi, samo očajanje. Jako nam je teško i u šoku smo. Teško je naći riječi. Zeteklo nas je sve, jer umjesto da se radujemo igri i uspjesima tugujemo za mladićem koji je bio dio nas. Tragedija za fudbalsku Crnu Goru”, kazao je trener Jezera Mladen Lambulić.

Umjesto novog zajedničkog puta Lambulića i Đurđevića iz Podgorice ka Plavu, lakša urinarna infekcija mladog fudbalera je ostavila kući na dva dana. Krenuo je sam na trening kada je osjetio da je dobro...

”Ništa mu nisam dao, na stranu to što je bio sjajan i lijepo vaspitan mladić. Isključivo je svojim radom i zalaganjem zaslužio mjesto u prvom timu. Zaslužio je jedno od vodećih mjesta u kolektivu u koji se savršeno uklopio. I za svega tri, četiri mjeseca je uspio da očara sve u klubu, navijače i mještane Plava. Bio je omiljen a u njegovim postupcima i odnosu prema obavezama na terenu ili van njega, jednostavno nije bilo greške”, podvlači Lambuilić.

Ekipa, trener, rukovodstvo, navijači, svi su se molili, ali i sa tugom su dočekali vijest da Đurđević nije prebolio posljedice saobraćajnog udesa.

"Svi smo bili uz porodicu, svi smo u šoku, rastrojeni. Teško se sada i vratiti, teško je psihološki pripremati ekipu, ali kome je do fudbala. A njemu je bilo, iako mlad i bonus igrač, on je kvalitetom zasluživao status prvotimca. Vrijedno je radio, trudio se da ispravi sve nedostatke karkteristične za mlade igrače kako bi vremenom bio sve bolji”, dodao je Lambulić.

Đurđević je prošao mlađe kategorije Budućnosti, igrao je u ulcinjskom Otrant-Olimpiku, a tri godine je bio član Petrovca u Prvoj ligi.

Bez teksta i u šoku bio je i pomoćni trener Jezera, Filip Jovićević.

”Van terena je Mirza bio sjajan prijatelj i drug a na terenu pouzdan saigrač i borac. Potresla nas je njegova pogibija, ostavila u šoku, boli, stresu... Momak za primjer bez ijedne primjedbe na njegov rad, zalaganje, odnos tokom vremena saradnje. I ne samo kod nas u Jezeru, jer jednako su u šoku i svi koji su prethodno igrali ili sarađivali sa Mirzom. Osvojio je sve i u Ulcinju tokom pola godine igranja na pozajmici u Otrantu, tako je bilo i u Petrovcu, mlađim kategorijama Budućnosti”, kaže Jovićević, koji ne krije da mu najteže padaju stalni pozivi...

”Žali sva fudbalska Crna Gora. Ljudi zovu sa svih strana u nevjerici i skrhani... Što se igračkih kvaliteta tiče, ispunio je sve naše zahtjeve, očekivanja i teško nam je da prihvatimo. Pogotovo trener Lambulić, koji je posebno volio Mirzu. Privatno ili na terenu, bio je za primjer i uz nas. Bili smo i mi uz njega i juče, a bićemo i danas na Cijevni u 14 sati”, kazao je Jovićević.