Vatromet golova i uzbuđenja: Podjela bodova u derbiju, spektakularan remi u Tuzima, pobjeda Podgorice

Nakon današnjeg remija u derbiju, bodovna razlika na vrhu nepromijenjena. Sutjeska ima 11 bodova više od Budućnosti i Dečića, koji je u spektakularnom meču na domaćem terenu remizirao (4:4) sa Petrovcem. Podgorica slavila u Pljevljima, susret u Danilovgradu prekinut zbog nevremena

42069 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2021. 19:10h

Derbi je ispunio očekivanja - fudbaleri Budućnosti i Sutjeske remizirali su danas (3:3) pod Goricom u 16. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Nakon današnjeg remija u derbiju, bodovna razlika na vrhu je nepromijenjena. Sutjeska ima 11 bodova više od Budućnosti i Dečića, koji je u spektakularnom meču na domaćem terenu remizirao (4:4) sa Petrovcem.

Nikšićani su vodili 2:0 golovima Vladimira Jovovića u 19. i Novice Erakovića u 22, Budućnost izjednačila do odlaska na odmor zahvaljujući pogocima sa penala Miloša Raičkovića u 30. minutu i trećem minutu sudijske nadokande prvog poluvremena.

Sutjeska je u 2. poluvremenu ostala sa igračem više (Vladan Adžić dobio dva žuta kartona) i brojčanu prednost iskoristila u 81. minutu kada je nakon kornera i asistencije Jovovića gol postigao Vladan Bubanja.

Dva minuta kasnije prekid na drugoj strani i gol Andrije Ražnatovića, kojim je postavljen konačan rezultat.

U Tuzima je odigran sjajan meč. Postignuto je osam pogodaka, a Dečić i Petrovac su podijelili bodove - 4:4.

Petrovac je vodio 1:0 i 3:2, a na kraju stigao do boda.

Gosti su poveli u 24. minutu - Adnan Bašić je šutirao, Stefan Popović odbranio, a na odbijenu loptu natrčao Abdel Osmanović i zatresao mrežu.

Petrovčani su do odlaska na odmor mogli da dupliraju prednost, ali je Balša Boričič pogodio stativu.

Dečić je do preokreta došao već na startu 2. poluvremena. Prvo je u 47. minutu nakon udarca Danila Pešukića lopta pogodila stativu, pa se od jednog igrača Petrovca odbila do Kristijana Vulaja, koji je izjednačio, da bi četiri minuta kasnije Draško Božović sa ivice šesnaeterca doveo tim Miljana Radovića u vođstvo - 2:1. Kod udarca Božovića golman gostujuće ekipe, Ljubomir Đurović je slabo reagovao.

Tri minuta nakon Božovićevog gola Petrovčani su izjednačili - Boričić je šutirao, Popoviću lopta ispala iz ruku, što je iskoristio Marko Miličković i postigao gol.

Potom je uslijedio novi prekret Petrovca i još jedan gol Miličkovića - 2:3.

Na 3:3 izjednačio je Vulaj, a novi preokret (4:3) režirao Ilir Camaj.

Konačan rezultat (4:4) postavio je Divanović, udarcem sa ivice šesnaesterca u 89. minutu.

U prvom meču današnjeg programa Podgorica je slavila protiv Rudara u Pljevljima 1:0 i upisala drugu uzastopnu pobjedu.

Gol za ekipu Nenada Vukčevića postigao je Halil Muharemović u 68. minutu na asistenciju Anđelka Jovanovića.

Loš meč odigran je u Pljevljima. U 1. poluvremenu nije bilo ozbiljnije šanse, a onda je u nastavku Rudar zaprijetio preko Nemanje Kartala, dok je najbolju šansu za domaće imao Lazar Vučićević u finišu susreta, ali je šutirao pored gola.

Podgorica je, prije gola Muharemovića, zaprijetila preko Luke Maraša.

A utakmica Iskre i Mornara u Danilovgradu prekinuta je u 31. minutu, pri rezultatu 0:0, zbog nevremena. Teren je bio natopljen, uslovi za igru na ivici regularnosti, a kada je nakon pola sata igre počeo pljusak arbitar Nikola Dabanović je odlučio da prekine susret. Termin novog meča biće naknadno saopšten.

Kolo je odigrano u sjenci tragične smrti mladog fudbalera Jezera Mirze Đurđevića, a svi mečevi počeli su minutom ćutanja.

REZULTATI:

Rudar - Podgorica 0:1

Muharemović 68.

Iskra - Mornar 0:0

(Meč prekinut zbog jake kiše u 31. minutu)

Dečić - Petrovac 4:4

Vulaj 47, 77, Božović 51, Camaj 83 - Osmanović 24, Miličković 54, 63, Divanović 89.

Budućnost - Sutjeska 3:3

Raičković 30. sa penala i 45+3 sa penala, Ražnatović 83. - Jovović 19, Eraković 22, Bubanja 81.

Vladan Adžić (Budućnost) dobio crveni karton u 70. minutu.

Jezero - Zeta (odloženo).

Bonus video: