Zbog njega je dolazak Anćelotija pun pogodak - Vinisijus postao svjetska klasa

Pod komandom iskusnog Italijana konačno popravio jedinu boljku u svojoj igri - realizaciju, što je dokazao fenomenalnim pogotkom za pobjedu nad Seviljom

4545 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada je u maju 2017. platio 45 miliona eura za momka koji je mogao da dođe tek 12. jula 2018, kada je proslavio 18. rođendan, znalo se da je Real dobio buduću zvijezdu svjetskog fudbala.

Nije, međutim, sve išlo baš najbolje u razvoju Vinisijusa Žuniora. Kod Đulena Lopetegija, koji je smijenjen već poslije dva mjeseca, dobio je svega 12 minuta, malo više šanse je imao kod Santjaga Solarija, a Zinedin Zidan mu nije previše vjerovao.

A onda je Zizu otišao, a Florentino Peres povukao pomalo neočekivan potez i vratio Karla Anćelotija, čovjeka koji je Realu donio čuvenu „desimu”, tj. 10. titulu prvaka Evrope.

Ispostavilo se da je ta promjena najviše prijala 21-godišnjem Brazilcu. Anćeloti je jasno stavio do znanja koliko mu vjeruje riječima da je Eden Azar fenomenalan fudbaler, ali da će mu, i kada bude potpuno zdrav, problem biti što njegov trener preferira druge igrače na njegovoj poziciji.

Tu je jasno ciljao na Vinisijusa, koji je pod komandom iskusnog Italijana konačno popravio jedinu boljku u svojoj igri - realizaciju.

Vihorni Brazilac je u prve tri sezone u dresu Reala bio nezaustavljiv sve do šesnaesterca, prolazio je rivale kao da ih nema, ali bi gotovo uvijek „zabrljao” u završnici akcija. Na 118 utakmica u te tri sezone je dao 14 golova i upisao 23 asistencije.

U Anćelotijevoj eri je spektakularan, jer je na 19 utakmica zatresao mreže 11 puta i još sedam puta asistirao.

I ne samo to - daje veoma važne golove, a sinoć je fenomenalnim udarcem sa preko 20 metara riješio derbi sa Seviljom (2:1) i možda donio ključne bodove Realu u borbi za titulu.

„Vini zna da će utakmice postajati sve teže za njega, jer su protivnici shvatili da je top klasa. Veliki igrači ovo rade - daju najvažnije golove, i to na ovakav način. On je napravio razliku”, rekao je Kazemiro.

Sjajnim pogotkom, kojim je riješio derbi, Vinisijus je zaslužio i naslovnicu „Marke”, na kojoj piše: „Zlatna raketa”.

Vinisijus Žunior
foto: Marca

Bonus video: