Kasorla umalo izgubio nogu: "Doktor to nije vidio u životu"

Talentovani 32-godišnji vezni igrač nije nastupao od oktobra 2016. godine, ali to je tek epilog nevolja koje su se pojavile jedanaest mjeseci ranije
1 komentar(a)
Santi Kazorla, Foto: Reuters
Santi Kazorla, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2017. 09:59h

Španski fudbaler Santi Kasorla otkrio je da je umalo izgubio nogu tokom perioda koji zbog problema sa povredama provodi van terena.

Talentovani 32-godišnji vezni igrač Arsenala nije nastupao od oktobra 2016. godine, ali to je tek epilog nevolja koje su se pojavile jedanaest mjeseci ranije.

Kasorla je dva puta imao problema sa Ahilovom tetivom i zbog jedne opasne infekcije su doktori strahovali da bi morali da mu amputiraju nogu.

Fudbaler je od tad prošao kroz osam operacija, a ranu je čak morao da "zakrpi" kožom za ruke, a o noćnim morama sa povredom je govorio za špansku Marku.

"Doktor mi je rekao da mogu biti zahvalan ako opet prohodam sa djetetom po dvorištu", navodi bivša zvijezda Viljareala.

Cijeli problem nastao je, kako ističe, zbog toga što rane nisu zarastale, već su se ponovo otvarale i prerastale u infekcije.

Doktor koji je radio sa Kasorlom tokom oporavka, Mikel Sančes, tvrdi da u svojoj karijeri specijaliste nikada nije vidio sličan slučaj.

"Ustanovio je da imam užasnu infekciju koja je oštetila dio koske i tetivu", kazao je Kasorla.

Ostaje da se vidi da li će španski fudbaler više moći pružati partije koje su ga dovele do statusa miljenika londonskih navijača, a Kasorla tvrdi da bi se mogao na teren vratiti u januaru naredne godine i da mu puno znače poruke i pozivi od prijatelja Davida Silve, Andresa Inijeste, Davida Vilje...

"Niko nije vjerovao u mene, niko nije vjerovao da mogu dase vratim - ali ja sam vjerovao i vjerujem", poručuje Kasorla.

Bonus video: