Povratak Stefana Mugoše, Ćolo miran kada igra Savić

Napadač Inčona ponovo na terenu poslije povrede, Stefan Savić diriguje odbranom Atletika, Stevan Jovetić se oporavio od koronavirusa

5134 pregleda 2 komentar(a)
Zaigrao za Inčon: Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Zaigrao za Inčon: Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević

Fudbaler madridskog Atletika Stefan Savić je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda. Savić je komandovao odbranom Atletika u pobjedi (4:1) na gostovanju Kadisu, pa ga je Sofascore ocijenio sa 7,5.

Još jednom se pokazalo da Savić uliva dodatnu sigurnost ekipi. Osvojio je šest od sedam duela, imao 90 odsto tačnih dodavanja, oduzeo je tri lopte, četiri puta otklonio opasnost ispred gola, pa ne čudi što uživa veliko povjerenje Dijega Simeonea. Istina, Atletiko je primio pogodak, ali to je bio bizaran gol, a odbrana u toj situaciji nije mogla ništa da uradi.

Atletiko je nakon ove pobjede drugi na tabeli sa četiri boda manje od Reala. “Kolćonerosi” su u La Ligi posljednji put poraženi prije više od dva mjeseca, kada ih je savladao Alaves (1:0).

foto: Sofascore

A nakon skoro dva mjeseca na terenu je ponovo bio Stefan Mugoša. Podgoričanin se povrijedio početkom oktobra protiv Gibraltara u kvalifikacijama za Mundijal, potom je propustio novembarske mečeve “hrabrih sokola”, a povratak je uslijedio u nedjelju na utakmici Inčona i Pohanga u 37. kolu južnokorejske K lige. Susret je završen bez golova, a Sofascore je Mugošu ocijenio sa 7,4.

Iza Savića i Mugoše je napadač Rozenborga Dino Islamović (7,2). U utakmici bez golova, sa liderom Bode Glimtom, Islamović je na terenu proveo 90 minuta. Do kraja norveškog šampionata ostala su još dva kola, a Rozenborg je bez šansi za plasman u evropska takmičenja. Vezao je pet mečeva bez pobjede, pa se nalazi na 5. mjestu sa sedam bodova manje od trećeplasiranog Vikinga.

U top pet crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda su još golman Birmingema Matija Šarkić (7,1) i vezista Rubina iz Kazanja Sead Hakšabanović (6,8). Šarkić je deseti put ove sezone sačuvao mrežu u Čempionšipu, a Birmingem je minimalnim rezultatom savladao Blekpul i prekinuo niz od tri meča bez trijumfa. Hakšabanovićev Rubin je na domaćem terenu izgubio 3:2 od moskovskog Dinama, a crnogorski reprezentativac je meč završio bez konkretnog učinka.

Prethodnog vikenda na teren se, nakon oporavka od koronavirusa, vratio Stevan Jovetić. Napadač Herte je u remiju (1:1) sa Augsburgom odigrao skoro pola sata, postigao je pogodak, koji je poništen zbog ofsajda u kojem se našao njegov saigrač. Omar Šarif Sijarić je igrao 45 minuta u porazu (2:1) Auea od Darmštata, u Portugalu je Boavista izgubila od Aruke (2:1), a Ilija Vukotić je na terenu bio 79 minuta i dobio žuti karton.

Igrač azerbejdžanskog Karabaga Marko Vešović u pobjedi nad Kešijom (1:0) zamijenjen je u 71. minutu, dok je Marko Janković u remiju bez golova Beitara i Hapoela Hadere ušao u igru u 58. minutu. Nikola Vujnović je u porazu Voždovca od Partizana (3:0) igrao 88 minuta, dok je na drugoj strani Aleksandar Šćekić ušao u igru u 69. minutu. U dresu Čukaričkog mrežu su tresli Marko Rakonjac i Asmir Kajević...

Bonus video: