Levandovski se oglasio nakon "nepravde" u Parizu, čestitao Mesiju na Zlatnoj lopti

I Mesi je tokom obraćanja na dodjeli nagrade rekao da je Levandovski zaslužio Zlatnu loptu 2020, kolika je to utjeha - pitanje je

8286 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Robert Levandovski je najveći "gubitnik" haosa koji je u svjetskom fudbalu izazvao koronavirus, ali i kontroverzne odluke "Frans fudbala" da u 2020. ne dodijeli Zlatnu loptu.

Sjajni poljski napadač prošle godine ne bi imao konkurenciju u izboru za najboljeg fudbalera svijeta, nije imao sreće da se njegove fantastične igre u Bajernu ne nagrade najvećim pojedinačnim priznanjem.

U 2021. je nastavio u istom ritmu, ali žiri je izabrao Lea Mesija, kao laureata.

I Mesi je tokom obraćanja na dodjeli nagrade rekao da je Levandovski zaslužio Zlatnu loptu 2020, kolika je to utjeha - pitanje je.

Levandovski se nakon ceremonije u Parizu, na kojoj je dobio priznanje za najboljeg napadača, oglasio na društvenim mrežama.

"Prvo želim da čestitam Lionelu Mesiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim da se zahvalim svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može da osvoji neku individualnu nagradu bez pomoći jakog tima i vjernih navijača", poručio je Levandovski.

"Zahvaljujem se Bajernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Takođe, hvala saigračima iz Bajerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači".

"I ono najvažnije, veliko hvala mojoj porodici, hvala majko, hvala Ana - vi ste ljubavi mog života i moji najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svakodnevno dajete podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha", napisao je Levandovski.

Bonus video: