Sutjeska pod Malim brdom za jesenju titulu, emotivno u Bijelom Polju

Tri kola Telekom 1. CFL u osam dana za završnicu jesenje polusezone, danas mečevi 17. runde: lider u Petrovcu, Budućnost sa Jezerom u Bijelom Polju, Podgorica - Iskra, Mornar sa Dečićem, Zeta čeka Rudar

3916 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac je u prvom krugu odolio kraj Bistrice: duel Matanovića i Divanovića, Foto: Telekom 1. Cfl
Petrovac je u prvom krugu odolio kraj Bistrice: duel Matanovića i Divanovića, Foto: Telekom 1. Cfl

Finiš jesenje polusezone u Telekom 1. CFL u ubraznom ritmu - redovna kola igraju se danas, u nedjelju, pa u četvrtak, nakon čega slijedi dvomjesečna zimska pauza.

Derbi današnjeg, 17. kola igra se pod Malim brdom, gdje će Petrovac (17 sati) dočekati Sutjesku. Petrovčani su, uz Dečić, jedina ekipa koja je iz Nikšića u dosadašnjem dijelu sezone odnijela barem bod (meč u 8. kolu završen 0:0), pa će i u večerašnjem duelu pokušati da iznenade favorizovanog protivnika i učvrste se u gornjem dijelu tabele.

Sa druge strane, Sutjeska igra za ovjeru jesenje titule, koju teoretski još nije “osvojila” samo zbog toga što četvrtoplasirana Iskra ima meč manje, uz 12 bodova manje.

Za izabranike Milije Savovića mnogo je važnije sa kojom će razlikom dočekati pauzu u odnosu na Budućnost i Dečić, a ona sada iznosi 11 bodova.

”Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu, s obzirom na to da je Petrovac kvalitetna ekipa, koja igra dobar, napadački fudbal, postiže mnogo golova. Mislim da mi možemo na njihovom terenu da nametnemo naš stil igre, da uspostavimo kontrolu. Nadam se da ćemo pobijediti”, rekao je Savović.

Biće to duel drugog najboljeg napada i najbolje odbrane. Petrovčani su u dosadašnjem dijelu sezone postigli 28 golova (tri manje od nejefikasnije Budućnosti), uključujući četiri u vatromentnom remiji (4:4) sa Dečićem u Tuzima prije tri dana.

Sutjeska je, s druge strane, primila najmanje golova u ligi (devet), iako je odbrana lidera kapitulirala pet puta na dva posljednja meča, protiv Dečiča i Budućnosti.

”Petrovac je prijatno iznenađenje, ekipa koja je, poslije Budućnosti, postigla najviše golova u prvenstvu, što sigurno nije slučajno. Imaju dobar tim, sa dosta iskusnih fudbalera, koji dugo igraju u Prvoj ligi. Međutim, ako uđemo u utakmicu kao što znamo, budemo agresivni na svakom dijelu terena i ako uspijemo da nametnemo naš stil igre od prvog minuta, mislim da dobar rezultat neće izostati”, optimista je vezista Nikšićana Vladan Bubanja.

Emotivnu utakmicu igraju Jezero i Budućnost (13 sati), na neutralnom terenu, ovoga puta u Bijelom Polju. Sastaju se, naime, prvi i posljednji klub tragično premilog fudbalera plavskog kluba Mirze Đurđevića.

Potreseni Mirzinim preranim odlaskom, fudbaleri Jezera igraće za svog doskorašnjeg saigrača, isto kao i fudbaleri Budućnosti, koji su favoriti, iako su Plavljani u prvom dijelu sezone iznenađujuće slavili pod Goricom (1:0).

”Praktično nemamo odmora, napor je veliki, ali kako nama, tako i ostalima. Protiv Jezera želimo da osvojimo tri boda, na kraju krajeva to se očekuje od Budućnosti”, poručio je bek Budućnosti, Andrija Ražnatović u izjavi za klupski sajt.

Podgoričani su ponovo oslabljeni - bez Terzića, Kordića, Raspopovića, Ivanovića, Dragojevića i Adžića pokušaće da se revanširaju Jezeru za poraz iz prvog kruga.

”Od početka sezone imamo problema sa povredama i kartonima, navikli smo na to. Koga nema, bez njega se mora i može. Svaka utakmica je meč za sebe, novo dokazivanje, posebno za nas mlađe, dok su stariji tu da nam pomognu”, poručio je Ražnatović.

Dečić gostuje Mornaru, koji sa novim trenerom, Andrijom Delibašićem još nema pobjedu u prvenstvu, a čeka je više od dva mjeseca.

Iskra gostuje Podgorici, koja je u seriju od tri vezane pobjede, dok na “Trešnjici” igraju Zeta i Rudar. Golubovčani su jedini bez trijumfa - imaju sedam remija i osam poraza, ali su u posljednjih nekoliko kola bili vrlo blizu. Mogu li da se napokon odblokiraju?

Parovi

JEZERO - BUDUĆNOST (13 h)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ZETA - RUDAR (14)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

PODGORICA - ISKRA (15)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

MORNAR - DEČIĆ (16)

Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

PETROVAC - SUTJESKA (17)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

Bonus video: