uskoro nova knjiga

Ibrahimović priznao: Želio sam u Napoli, da budem kao Maradona, ali Milanu je trebala pomoć

As Milana je priznao da je u jednom momentu, nakon odluke da ode iz Amerike, iz LA Galaksija, bio na korak od Napolija

3233 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zlatan Ibrahimović uskoro će objaviti novu knjigu-biografiju - "Adrenalina".

Kultni napadač je za "Korijere dela Sera" pričao o nekim događajima koje je opisao u knjizi, a koji se odnose na posljednje godine njegove blistave karijere.

As Milana je priznao da je u jednom momentu, nakon odluke da ode iz Amerike, iz LA Galaksija, bio na korak od Napolija.

"Maradona je mit. Gledajući dokumentarac o njemu odlučio sam da odem u Napoli, da uradim kao Dijego, da osvojim skudeto. Bio sam umoran od Amerike, mislio sam da ću se penzionisati, a onda mi je agent Mino Rajola rekao da sam lud i da moram da se vratim u Italiju. Napoli je baš tada otpustio Karla Anćelotija. Pitao sam Mina gdje da odem... Milan je tada izgubio 5:0 od Atalante i ja sam presjekao. Rekao sam sebi da idem u klub koji poznajem, baš kao i grad, Milanu sam potreban", kazao je Ibrahimović.

Zlatan je govorio i o rivalima na terenu, a posebno je zanimljiv njegov odnos sa Sinišom Mihajlovićem.

"Siniša me je jednom prilikom provocirao tokom čitavog meča na terenu govoreći mi grozne stvari na srpsko-hrvatskom i pao sam na to. Sada me zove sinom. Kada se razbolio od iste bolesti kao i moj brat, spakovao sam se i otišao za Bolonju. Miha je bio loš momak na terenu, kao i Mihael Balak, još jedan profesionalni provokator, ali to je radio kako bi saigračima donio prednost. Van terena je ljudina, prijatelj...", otkriva Zlatan.