Savović: Očigledno je da imamo nekih problema; Janković: Velika pobjeda

Petrovac danas u 17. kolu Telekom 1. CFL savladao Sutjesku 3:0

4375 pregleda 8 komentar(a)
Slavlje Petrovčana, Foto: FSCG
Slavlje Petrovčana, Foto: FSCG

Sutjeska je pretrpjela drugi poraz u posljednja tri meča u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi - Nikšićani su danas izgubili na gostovanju Petrovcu 3:0, pa dva kola prije odlaska na zimsku pauzu imaju osam bodova više od Dečića i Budućnosti.

"Sigurno je da je teško poslije ovakvog neočekivanog poraza. Znali smo da će biti teško, da je Petrovac kvalitetna ekipa, koja igra dobar fudbal. Očigledno smo napravili propust. Imali smo nekoliko šansi na startu, na kraju su oni poveli i odveli utakmicu u drugom pravcu. Morali smo da jurimo rezultat i kazna je stigla. Potpuno zaslužena pobjeda Petrovca. Nama preostaje da u ova posljednja dva kola vratimo samopouzdanje, krenemo ponovo sa našom igrom i zabilježimo pobjede", rekao je nakon meča trener Sutjeske Milija Savović za RTCG.

Sutjeska je i dalje najbolja odbrana lige, ali je Savovićeva ekipa u posljednja dva meča primila šest pogodaka, koliko i u prethodnih 15.

"To je fudbal. Nema pravila, nema definicija. Očigledno da imamo nekih problema. Vidjećemo da li ćemo uspjeti to da riješimo u ovih nedjelju dana", poručio je Savović.

Petrovac je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela šampionata. Nakon današnjeg trijumfa ekipa se učvrstila u gornjem dijelu tabele...

"Velika pobjeda. Ovo je jedna od utakmica koja nam je bila važna za samopuzdanje i da se popnemo na neki naš sljedeći stepenik. Utakmica je bila jako dinamična, Sutjeska je najbolja ekipa u šampionatu. Kako se bliži kraj sezone, kada se utakmice igraju svaki treći dan, ekipama koje su rano počele sezonu i igrale Evropu to utiče na svježinu. To je bila naša šansa da iskoristimo taj momenat, da uz dodatni napor dođemo do ovakvog rezultata", rekao je trener Petrovčana, Vladimir Janković.

Ekipa igra veoma atraktivno.

"Težimo da igramo na takav način. Sve utakmice igramo otvoreno, ne igramo kalkulantski. Praktično dajemo maksimum i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima", kazao je Janković,

Bonus video: