Mijović i Đukanović: Nije lako nositi dres Budućnosti

"Za nas je svaka utakmica teška, jer imamo imperativ pobjede, a protivnici ogroman motiv da nas savladaju. Tako je bilo i protiv Jezera", rekao je Đukanović

2856 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Mlade snage su donijele pobjedu Budućnosti na gostovanju Jezeru.

"Plavi" su slavili 2:1 u Bijelom Polju, mrežu Plavljana su pogađali Viktor Đukanović i Lazar Mijović.

"Lijep je osjećaj postići gol i pobijediti po teškom terenu bez nekoliko bitnih igrača i to ekipu kojoj gori pod nogama. Poslije pogotka sam otrčao kod navijača, jer su nam daju vjetar u leđa iz utakmice u utakmicu, to je na neki način bila moja zahvalnica što su po onako hladnom vremenu prešli toliki put da nas bodre", poručio je za sajt Budućnosti Mijović, strijelac prvog gola.

Budućnost na diobi drugog mjesta ima osam bodova manje od lidera Sutjeske.

"Za nas je svaka utakmica teška, jer imamo imperativ pobjede, a protivnici ogroman motiv da nas savladaju. Tako je bilo i protiv Jezera", rekao je Đukanović.

Mijović ove sezone ima učinak od tri gola i četiri asistencije.

"Govorio sam i ranije da volim da postižem golove, a sigurno da sam ove sezone mogao više da ih dam. Ali, to je fudbal - nekada ide, nekada ne ide. Trudiću se da budem bolji", navodi 18-godišnji Mijović.

Iako mladi, već su postali prvotimci u Budućnosti.

"Meni je svaki trenutak u plavo - bijelom dresu mnogo lijep, ali sam osjetio težinu dresa Budućnosti još dok smo igrali Evropu i slobodno mogu da kažem da nije prijatan osjećaj", jasan je Mijović.

Nadovezao se Đukanović:

"Uvijek je lijepo, ali je ujedno i teško".

Ljevonogi krilni napadač je, vraćajući se iz Bijelog Polja, u autobusu pjevušio novu pjesmu Varvara "Mi smo tvoja snaga".

"To mi je najdraža navijačka pjesma i često je pjevam.

Kada vidim i čujem navijače na stadionu, imam poseban motiv za igru, daju mi dodatnu snagu i želju za dokazivanjem. Kako meni, tako i timu. Mnogo su nam nedostajali u vremenu kada nisu mogli da dođu na stadion, a nadam se da ćemo se u narednom periodu svi zajedno puno radovati", rekao je Đukanović.

Naredni rival je Petrovac u nedjelju pod Goricom.

"Znamo da nas čeka teška utakmica protiv kvalitetne ekipe, koja je svoju snagu pokazala u duelu sa Sutjeskom. Imamo svoj cilj i daćemo sve od sebe da ga ispunimo", istakao je Mijović.

"Petrovac igra dobar fudbal, ali mi imamo svoj cilj bez obzira ko je protivnik, a to je pobjeda", zaključio je Đukanović.

Bonus video: