Apsolutni fenomen: Svijet se divi Ronaldu, za njegov skor nekima bi trebala "dva života"

Postoji određena rasprava oko njegovog statusa najboljeg strijelca istoriji, jer su Brazilci Pele i Romario upisali preko 1000 golova, ali statističari kažu da je portugalski napadač na vrhu liste u zvaničnim mečevima

4645 pregleda 3 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters

Postigavši dva gola u pobjedi Mančester junajteda protiv Arsenala (3:2), Kristijano Ronaldo (36) je stigao do nevjerovatne brojke od 801 pogotka u službenim takmičenjima što u vodećim ligama svijeta nije uspjelo nikome.

Ne postoji precizna baza podataka za utvrđivanje najboljeg strijelca svih vremena, ali većina svjetskih medija navodi kako je Ronaldo prvi fudbaler koji je prebacio kotu 800.

stat
foto: Sofascore

Postoji određena rasprava oko njegovog statusa najboljeg strijelca istoriji, jer su Brazilci Pele i Romario upisali preko 1000 golova, ali statističari kažu da je portugalski napadač na vrhu liste u zvaničnim mečevima.

Česi tvrde kako je Jozef Bican, koji je igrao u Čehoslovačkoj i Austriji, postigao 821 gol, ali to uključuje golove rezervne ekipe i nezvanične međunarodna takmičenja.

Lionel Mesi je na 756 golova pri čemu je 80 upisao za Argentinu, 672 za Barselonu, a četiri u dresu PSŽ.

"Morate samo da sjednete, kažete 'vau' i aplaudirate," rekao je legendarni engleski napadač Alan Širer.

"Jako je teško doći do vrha, ali i tu ostati. Jednostavno je fenomenalno što je napravio," dodao je.

Bivši napadač francuske reprezentacije i Arsenala Tijeri Anri rekao je da bi mu trebala "dva života" da dostigne Ronaldo rekord.

"On je nesporno jedan od najvećih igrača u istoriji igre. Apsolutni fenomen", nastavio je s pohvalama Gari Lineker na Twitteru.

Ronaldo je postigao pet golova za Sporing iz Lisabona, 101 za Juventus, 130 za Mančester junajted, 450 za Real Madrid, te 115 za reprezentaciju Portugala.

CR7 je u karijeri ukupno osvojio čak 29 klupskih trofeja pri čemu i pet Liga šampiona - četiri u dresu Real Madrida, a jednu s Junajtedom.

"Nevjerovatno je što je učinio. Svi znamo da se on poboljšava utakmicu po utakmicu, iz godine u godinu. Želi da ostane najbolji i zna kako da se motiviše," rekao je njegov saigrač iz redova Junajteda i portugalske selekcije Bruno Fernandeš.

Bonus video: