Hulk, Dijego Kosta i titula čekana 50 godina: Luda noć u Belo Horizonteu

Posljednji put je Atletiko osvojio titulu 1971. godine, kada je Brazil promovisao prvu nacionalnu ligu nakon decenija prioriteta koje su imali državni šampionati

3471 pregleda 0 komentar(a)
Navijači Atletiko Mineira, Foto: Reuters
Navijači Atletiko Mineira, Foto: Reuters

Atletiko Mineiro je pobijedio Baiju sa 3:2 i osvojio prvu titulu prvaka Brazila u posljednjih 50 godina, a navijači u Belo Horizonteu napravili slavlje koje se pamti.

Atletiko je izgubio rezultatom 2:0 poslije 66 minuta, ali je za 17 minuta preokrenuo, golovima Hulka i Kenoa (dva), čime je došao do 11 poena prednosti na vrhu Serije A, tri utakmice do kraja.

Posljednji put je Atletiko osvojio titulu 1971. godine, kada je Brazil promovisao prvu nacionalnu ligu nakon decenija prioriteta koje su imali državni šampionati.

„Prošlo je 50 godina, to je mnogo vremena“, rekao je Keno.

„Sada moramo da slavimo.

Keno je bio ključni čovjek u meču sa Baijom, ali je Hulk, strijelac prvog gola, bio vođa u istorijskoj sezoni.

Bivši brazilski reprezentativac potpisao je za klub u februaru, i sa 35 godina uživao u nezaboravnoj sezoni, postigavši 18 golova.

Trener Kuka rekao je da je to "magična godina" za bivšeg asa Zenita.

Hulku su u napadu pomagali Argentinci Matijas Zaračo i Naćo Fernandes, te Čileanac Eduardo Vargas.

Dijego Kosta, borbeni centarfor Čelsija i Atletiko Madrida, dodatno je pojačao napadački potencijal kada se pridružio klubu u avgustu.

Atletiko ima drugi najbolji napad i najbolju odbranu u ligi. U kalendarskoj godini od 82 utakmice, Atletiko je izgubio samo 10.

Trener Kuka je dodatno učvrstio svoje ime u istoriji Atletika, osam godina nakon što je klub doveo do prvog i jedinog Kopa Libertadores, južnoameričke verzije Lige šampiona.

Klubu su ostale još dvije prvenstvene utakmice, a cilj je sada da osvoji duplu krunu, jer je u finalu Kupa Brazila, koji se igra u dva meča, protiv Atletiko Paranaensea 12. i 16. decembra.

Bonus video: