Renesansa - Petrovac se bori za Evropu i ima prvog strijelca, Miličković: Meč istine protiv Budućnosti

Petrovac je hit sezone, a lijevo krilo Marko Miličković najbolji je strijelac Telekom 1. CFL nakon 17 kola

2640 pregleda 3 komentar(a)
Marko Miličković, Foto: Privatna arhiva
Marko Miličković, Foto: Privatna arhiva

Spektakl, vatromet golova, skoro da ne izostaje na utakmicama Petrovca u ovoj sezoni. U ligi koja je tradicionalno okrenuta ka odbrani (pa ako se u napadu dočeka greška), iznenađujuće zvuči podatak da prosjek Petrovčana po utakmici ove sezone prelazi tri gola (31:26). I prvi strijelac lige nakon 17. kola dolazi iz Petrovca - u pitanju je Marko Miličković sa devet pogodaka.

Petrovac je u prošlom kolu na svom terenu nadigrao lidera Sutjesku sa 3:0, dok je na prethodnom okršaju sa Dečićem u Tuzima viđeno čak osam golova - po četiri na obje strane.

”Fudbalska filozofija našeg trenera Vladimir Jankovića je igra za gol više. Meni, kao ofanzivnom vezisti ili ljevokrilnom napadaču, to odgovara. I ne samo to, jer novi Petrovac je u svakom pogledu sjajan klub. Nova uprava je dovela novog trenera i brojne nove igrače, a i klupska filozofija je promijenjena. Odnos prema obavezama je i više nego korektan, ciljevi su visoko postavljeni. Od Jankovića može puno toga da se nauči i napreduje, i to ne samo na terenu već i van njega, a atmosfera u ekipi je fenomenalna. Bukvalno funkcionišemo kao braća, a to pomaže u ostvarenju našeg cilja i sada smo na dva boda daleko od njega - plasmana u Evropu”, kazao je 23-godišnji Miličković.

Dva gola Dečiću, pa pogodak protiv Sutjeske, vinuli su Miličkovića u vrh liste strijelaca. Njegov učinak od devet golova u 16 nastupa dopunjuju i tri asistencije.

Petrovac je četvrti, dva boda iza Dečića i Budućnosti, kojoj gostuje u nedjelju.

”Biće to utakmica istine i odličan pokazatelj naših mogućnosti. Idemo na tri boda protiv ekipe koja je jedina efikasnija od nas u dosadašnjem toku prvenstva, i to za dva gola. Vidjećemo gdje smo”, kaže Miličković, koji smatra da je Sutjeska i dalje najbolja ekipa u ligi.

”Protiv nas su nastupili oslabljeni, ali to ne umanjuje našu sjajnu igru i pobjedu”.

Nekadašnji fudbaler OFK Titograda igra sjajno ove sezone.

”Prepun sam samopouzdanja, što je i očekiavno nakon serije golova. Izabrao sam Petrovac nakon odlične sezone u Feronikeljiju na Kosovu, baš zbog ambicije kluba da se bori za plasman u Evropu. To je naš cilj, kvalitet imamo, iako je Petrovac mlada ekipa sa svega četvoricom iskusnih igrača, kakve mora da ima svaki tim. Trebalo je malo vremena da se uigramo, a u tome je značajno pomoglo iskustvo Petra Vukčevića, Marka Markovića, Aleksandra Vujačića i kapitena Zorana Mikijelja. Na njih mlađi mogu da se ugledaju i puno toga da nauče”, zaključio je Miličković.

Problem sa papirima na dobrobit Petrovcu

Fudbalski put je nekadašnjeg reprezentativca mlađih crnogorskih selekcija, Marka Miličkovića, slučajno, i to u posljednjem trenutku, doveo u Petrovac.

"Imao sam još godinu ugovora sa Feronikeljijem na Kosovu, a nakon odlične sezone i učinka od sedam golova i pet asistencija klub je ostao bez glavnog finansijera i rastali smo se. Već sam imao dogovor sa jednim klubom u Srbiji, ali je zapelo oko papira. Mogao sam da biram između nekoliko crnogorskih prvoligaša, ali me je privukla ambicija Petrovca. Na stranu igra, motivišu me sportski ciljevi, a ovdje su naglasili da žele da se bore za Evropu. Sada samo mogu da konstatujem da sam imao sreće, jer mi je odlično u Petrovcu”, objasnio je Miličković.

Bonus video: