UEFA dobila novu podršku iz Brisela u borbi protiv Superlige

Na zasijedanju Skupštine Savjeta Evrope usvojena je rezolucija, kojom se izražava potpuna podrška Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA)

1986 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UEFA
Foto: UEFA

Koliko se fudbal sastavni dio evropske tradicije i kulture, pokazuje i to što se o najpopularnijem sportu, posebno u posljednje vrijeme, govori i na "najvišim adresama".

Glasovi iz Brisela, sa raznih adresa, posebno su jaki nakon što se u jednom trenutku pojavila opasnost zvana Superliga.

Na zasijedanju Skupštine Savjeta Evrope usvojena je rezolucija, kojom se izražava potpuna podrška Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA).

"U aktuelnom kontekstu obilježenom štetom koju je nanijela pandemija COVID-19, uključujući i svijet sporta, Skupština vjeruje da je vrijeme da se detaljno razmotre mjere koje mogu pomoći otklanjanju najočiglednijih ravnoteža u fudbalskom ekosistemu. Finansijske različitosti između klubova i liga su, do neke mjere, neizbježne. One zavise od socio-ekonomskih uslova u svim pojedinačnim zemljama i različitih veličina medijskog tržišta", navodi se u tekstu.

"Skupština je zabrinuta zbog povećane polarizacije i rastućih dispariteta u svijetu fudbala kao i zbog određenih očiglednih finansijskih troškova, usljed čega poziva na povećanu solidarnost unutar fudbalskog svijeta. Skupština vjeruje da se mora očuvati princip otvorenih takmičenja i smatra da UEFA mora ostatit entitet odgovoran za organziaciju evropskih klupskih takmičenja i snažno se suprotstavlja projektu evropske Superlige", stoji u tekstu rezolucije.

Bonus video: