Prvi Ćavijev poraz: Huanmi utišao "Kamp Nou" i pokazao legendi koliko će mu biti teško

Betis pobijedio Barselonu (1:0) i probio se na treće mjesto. Ćavi u četvrtom meču na klupi katalonskog giganta doživio prvi poraz

3338 pregleda 2 komentar(a)
Huanmi postiže gol za Betis, Foto: Beta/AP
Huanmi postiže gol za Betis, Foto: Beta/AP

Četvrta utakmica na klupi Barselone, prvi poraz, i to kod kuće od Betisa - Ćavi se uvjerio kakav ga posao čeka na "Nou Kampu".

Tim iz Sevilje, koji vodi nekadašnji trener Real Madrida i Mančester sitija Manuel Pelegrini, slavio je u 79. minutu nakon prvoklasne akcije kojoj bi pozavidio i sam Ćavi.

Kanales je probio po desnoj strani, "pokosio travu" sa De Jonogom, dodao loptu do Telja, ovaj je proslijedio Huanmiju i nije bilo greške - 1:0 i tri boda za Betis.

Gol odluke pogledajte OVDJE.

Barsa je imala neke šanse, jednu preko Kutinja u prvom, dvije preko Dembelea u nastavku, ali daleko od toga da su gosti bili inferiorni.

Ćavi
foto: Reuters

Ovom pobjedom vinuli su se na treće mjesto, sa šest bodova manje i utakmicom više od vodećeg Reala, a bodom manje od gradskog rivala Sevilje, koja je druga.

Barselona je tek sedma - zona Lige šampiona daleko je sedam bodova.

Ćavijev tim u utorak u Minhenu protiv Bajerna igra odlučujući meč za prolaz grupe u Ligi šampiona. Najvjerovatnije će morati da pobijedi...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: