Bajernu šesti uzastopni Klasiker za plus četiri na tabeli

Levandovski je oborio rekord Bundeslige sa 118 golova na gostovanjima

1931 pregleda 3 komentar(a)
Levandovski oborio još jedan rekord, Foto: AP
Levandovski oborio još jedan rekord, Foto: AP

Klasiker je potvrdio klasu i nezadrživost napadača domaće Borusije Dortmund i Bajerna, ali je za razliku od Norvežanina Erlinga Halanda, Poljak Robert Levandovski pogodio dva puta za šestu pobjedu Bavaraca zaredom u velikom derbiju.

Bajern je slavio sa 3:2, šesti uzastopni Kalsiker završen je prosjekom od pet pogodaka, s tim, da je Borusija vodila. na kraju Bajern je stekao četiri boda prdnosti nad najvećim rivalom na vrhu tabele.

Džud Belingem je asistirao Julijanu Brandtu u 5. minutu.

Do poluvremena su Bavarci preokrenuli golovima Levandovskog u 9. minutu i Komana u 44.

Haland je iskoristio grešku Upamekana i dodavanje Belingema za izjednačenje u 48.

Ipak, u sudaru raspoloženog Brandta i Upamekana je teži kraj izvukao napadač domaćina i morao je izići na nosilima, da bi potom iskusni Humels napravio grešku i skrivio penal.

Levandovski je pogodio sa penala u 77. minutu za konačan rezultat, mada su Belingem i Malen imali šansi da donesu makar bod domaćem timu.

Gol Levandovskog sa penala značio je i rekord lige - 118. na gostovanjima pa je Poljak pretekao doskorašnjeg rekordera, bivšeg napadača Šalkea Klausa Fišera, kojem je to uspjelo 117 puta.

Utakmice današnjeg programa obilježio je češki napadač Patrik Šik, koji je pokerom golova u drugom poluvremenu uticao na težak poraz Grojter Firta u Leverkuzenu (7:1).

Bajer je nanio 12. uzastopni poraz Grojter Fertu, što je antirekord Bundeslige jer je Nirnberg 11 puta bio poražen u nizu, a Šik se probio na drugo mjesto liste strijelaca sa 12 golova. Levandovski je postigao 16, a Haland iz svega devet nastupa 11.

Norvežanin je pogodio mrežu Bajerna u četvrtom uzastopnom Klasikeru.

Puno uzbuđenja bilo je i u ostalim utakmicama, naročito u Bohumu koji je gubio na svom terenu od Augsburga na poluremenu sa 3:0, da bi u nadoknadi golman gostiju Mihael Eser sjajnom odbranom Brazilcu Jagu sačuvao pobjedu (3:2),

Majnc je iznenađuijuće lako kući dobio Volfsburg (3:0), a Hofenhajm, iako drastično oslabljen, uspio je do tri boda protiv Ajntrahta (3:2).

Bez pobjednika završena je utakmica Arminije i Kelna (1:1).

Bonus video: