Ekipe sa mora „prijete” vodećima, Dečić želi da nastavi veliku seriju

Sutjeska - Mornar, Budućnost - Petrovac u 17. kolu Telekom 1. CFL. I Nikšićani i Barani su u krizi, dok Podgoričani i Petrovčani igraju bolje i efikasnije - pod Goricom se zato očekuje dobra utakmica. Dečić protiv Podgorice u Tuzima, Zeta - Iskra, Rudar - Jezero

6960 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Utakmice 18, pretposljednje runde jesenjeg dijela sezone Telekom 1. CFL igraju se danas. Još jedno, “ekstra” kolo, prvo u trećem krugu, koje bi po kalendaru trebalo da pripadne proljeću, na programu je u četvrtak, kada će definitivno biti spuštena zavjesa na polusezonu.

Vodeća Sutjeska igraće u Nikšiću protiv Mornara (u duelu ekipa koje su u krizi, a koje su tokom protekle sedmice imali mnogo primjedbi na suđenje, a čiji su se čelnici obratili fudbalskoj javnosti i institucijama zbog toga.

Nikšićani su osvojili samo dva boda u posljednja četiri kola, u prethodnom su izgubili od Petrovca čak 3:0, dok je Mornar bez pobjede već dva i po mjeseca i osam prvenstvenih mečeva. Barane sa klupe neće voditi trener Andrija Delibašić, koji odrađuje prvi od dva meča suspenzije zbog isključenja u prošlom kolu na meču protiv Dečića.

Prednost lidera u odnosu na pratioce smanjena je sa 11 na osam bodova, ali kraj Bistrice nema panike. Najbolji “lijek” za krizu su pobjede...

”Malo smo pali u rezultatima, očekujem da smognemo snage da se konsolidujemo, da se skoncentrišemo i da probamo da pobijedimo”, kaže trener Milija Savović.

Najveći problem Sutjeske u finišu jeseni je defanziva - čak osam primljenih golova u minula tri kola, što je dvostruko više nego u prethodnih 14.

”Očito je došlo do pada koncentracije, nismo mi igrali loše, ali u određenim momentima su donošene pogrešne odluke. Ti podaci skreću pažnju, logično je, jer ekipa koja dugo nije mogla da primi gol, sada ih prima. Trudimo se da ispravimo greške”, kazao je Savović.

U prvom krugu sezone, u Baru, Sutjeska je bez većih problema slavila 2:0 i gurnula Mornar u probleme - Barani, naime, od tada još nemaju pobjedu.

”Trebalo bi da zadržimo razliku koju imamo na vrhu, a da bi to uradili moramo da pobijedimo Mornar, čime bi pokazali da sve i dalje funkcioniše na najboljem nivou. Moramo da budemo mirni, da damo 100 posto. Biće teško, ali imamo sve što je potrebno da pobijedimo”, kazao je Augusto Korea.

Budućnost dočekuje najveće iznenađenje sezone, ekipu Petrovca. Podgoričani će pokušati da naprave dodatni pritisak na lidera, iako su dobro oslabljeni - nema reprezentativaca Miloša Raičkovića i golmana Miloša Dragojevića, kao ni kapitena Vasilija Terzića.

Za sastav, međutim, ponovo konkurišu Igor Ivanović i Momčilo Raspopović, koji su se oporavili od povreda, a vraća se i Vladan Adžić koji je bio suspendovan.

”Oslabljeni smo ponovo, ali razmišljamo pozitivno. Uradićemo sve da pobijedimo Petrovac”, kaže 24-godišnji napadač Zoran Petrović.

”Imamo dobar sastav mladih igrača, koji to pokazuju iz kola u kolo. Protiv Sutjeske u derbiju bez pet standardnih prvotimaca smo odigrali odličnu utakmicu, pobijedili smo u Bijelom Polju Jezero na izuzetno teškom terenu, a sada opet želimo da slavimo. Neće biti lako protiv Petrovca, to je tim koji će do kraja juriti mjesto u vrhu, ima nekoliko pojedinaca koji se ističu i nalaze u dobroj formi. Uostalom, pokazali su to na utakmici sa Sutjeskom”, dodaje Petrović.

Fudbaleri Petrovca dali su sedam golova u prethodna dva meča, tri lideru, ekipi Sutjeske, a gostovanje na stadionu pod Goricom pravi je test za momke Vladimira Jankovića.

"U seriji smo derbija, igrali smo sa Iskrom, Dečićem, Sutjeskom, na redu je Budućnost. Pokazali smo da kad smo mi pravi onda ime rivala nije toliko bitno. Najvažnije je da vjerujemo u sebe. Budućnost ima odlične igrače, reprezentativce Crne Gore, izvanredan napad. Očekujem otvorenu utakmicu, mi idemo po bodove i bilo bi fenomenalno kada bismo završili polusezonu na drugom ili trećem mjestu, s obzirom na to da se Petrovac minulih sezona uglavom borio za opstanak”, kaže iskusni Petar Vukčević, nekadašnji fudbaler Budućnosti.

Dečić je u najboljoj seriji od svih prvoligaša, devet kola je bez poraza, u tom nizu je pobijedio i Budućnost i Sutjesku, a šansu da nastavi ima protiv Podgorice u Tuzima.

”Ušli smo u dobru seriju rezultata, pokazali na najtežim gostovanjima, protiv Budućnosti i Sutjeske, da zaslužujemo mjesto u vrhu. Ipak, nema euforije, spremamo smo se za duel sa Podgoricom, svjesni da je ovo meč u kojem možemo da krunišemo sve bodove osvojene na strani”, kaže vezista Dečića Jovan Nikolić.

Rudar će iz loše serije - dva vezana poraza, pokušati da se “izbavi” protiv Jezera, ekipe koja je osvojila samo bod na prethodnih šest mečeva.

Zeta je u prošlom kolu ostvarila prvu pobjedu, tek iz 16. pokušaja, ali sada ima težak zadatak na gostovanju Iskri.

Bonus video: