Budućnost na minus šest, Sutjeska u krizi, neriješeno u Tuzima i Pljevljima

Duel Iskre i Zete je odložen

46583 pregleda 36 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Nakon utakmica 18. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske razlika između Sutjeske i Budućnosti je svega šest bodova.

Sutjeska je danas na domaćem terenu remizirala sa Mornarom (1:1), dok je Budućnost nakon preokreta savladala ekipu Petrovca 2:1 i iskoristila kiks Nikšićana, koji već pet mečeva u šampionatu ne znaju za pobjedu.

SUTJESKA PET VEZANIH MEČEVA BEZ POBJEDE U TELEKOM 1. CFL

Kraj Bistrice su gosti poveli već u 3. minutu - Petar Grbić je šutirao sa distance, udarac je bio slab, ali je lopta došla do Boška Guzine, koji je zatresao mrežu Nikšićana.

Sutjeska je izjednačila poslije prve velike šanse na meču - Andrej Cvijović je izgubio loptu, Vladimir Jovović šutirao, golman Stojan Vukčević odbranio, a lopta došla do Marka Vučića, koji je asistirao Novici Erakoviću.

Eraković igra odlično u posljednje vrijeme, nakon gola u Kupu protiv Podgorice i šampionatu protiv Budućnosti, zatresao je i danas mrežu.

U nastavku je Sutjeska preuzela inicijativu, već na startu imala šanse preko Jovovića i Erakovića, a onda i dva puta pogodila okvir gola. Prvo je u nakon greške golmana Mornara, Dušan Vuković sa oko 30 metara pogodio prečku, a onda je i rezervista Igor Pajović pogodio stativu.

Mogao je i Mornar do pobjede - najbolje šanse imali su Igor Poček i Cvijović, ali se rezultat nije mijenjao.

SJAJNI GOLOVI MIRKOVIĆA I ĐUKANOVIĆA POD GORICOM

Pod Goricom su prvi do vođstva došli Petrovčani. Igrao se 33. minut, Tačibana je sa lijeve strane uposlio Nikolu Zvrka, koji je petom proigrao Marka Miličkovića, a najbolji strijelac domaćeg šampionata udarcem sa ivice šesnaesterca postigao 10. pogodak ove sezone.

Budućnost je izjednačila u četvrtom minutu sudijske nadoknade 1. poluvremena nakon fenomenalnog gola Luke Mirkovića. Dosuđen je korner za podgoričke "plave", Lazar Mijović odlučio da kratkim dodavanjem uposli Mirkovića, koji je iz prve šutirao i postigao izjednačujući pogodak.

FK Budućnost
foto: Savo Prelević

Aktuelni šampion poslije sedam minuta igre u drugom poluvremenu dolaze do preokreta. Viktor Đukanović je uzeo loptu, oslobodio sa čuvara, sa distance šutirao i zatresao mrežu.

Petrovac je nakon primljenog gola pokušao da dođe do boda, a najbolje šanse imao je preko Marka Živanovića i Adnana Bašića, koji je u posljednjem napadu na meču pogodio prečku.

Kada je riječ o Budućnosti, trenera ekipe Aleksandra Nedovića može da brine povreda Vladana Adžića, ali i da ga raduje povratak na teren Igora Ivanovića.

NERIJEŠENO U TUZIMA I PLJEVLJIMA

A Dečić je gubio od Podgorice 2:0 i u 93. minutu stigao do boda - 2:2.

Gol za izjednačenje postigao je Marko Tući nakon velike gužve u šesnaestercu.

Dečić je dobro počeo, Velizar Janketić pogodio stativu u 18. minutu, ali je Podgorica povela dva minuta kasnije, kada je sjajno sa distance šutirao Andrej Bajović.

Na 2:0 povisio je Admir Adrović sa penala u 35. minutu.

Dečić je u nastavku napadao, imao inicijativu, a do prvog gola stigao u 88. minutu, kada je Ilir Camaj realizovao penal.

I onda u trećem minutu sudijske nadoknade korner za Dečić i gužva u šesnaestercu, nakon koje je Tući postigao gol.

Rudar je tri meča bez pobjede u Telekom 1. CFL - ekipa iz Pljevalja remizirala je danas na domaćem terenu sa Jezerom 2:2.

Rudar je dva puta vodio, Jezero dva puta stizalo do izjednačenja i osvojilo bod.

Domaći su poveli u 26. minutu - Dušan Živković je na centru odigrao dupli pas sa Vukom Strikovićem, povukao loptu i postigao lijep pogodak.

A lijep pogodak postigli su i gosti - u 37. minutu Mamadu Mendi je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca i savladao Jasmina Agovića.

Poslije četiri minuta igre u drugom poluvremenu Rudar je opet poveo, strijelac je bio Striković, a asistent Živković.

Konačan rezultat postavio je Aldin Adžović u 82. minutu.

Duel Iskre i Zete je odložen.

Parovi 18. kola

13.00

SUTJESKA - MORNAR 1:1 kraj

Eraković 29 - Guzina 3.

RUDAR - JEZERO 2:2 kraj

Živković 26, Striković 49 - Mendi 37, Adžović 82.

14.00

BUDUĆNOST - PETROVAC 2:1 kraj

Mirković 45+4, Đukanović 53 - Miličković 33.

15.00

DEČIĆ - PODGORICA 2:2 kraj

Camaj 88, Tući 90+3 - Bajović 20, Adrović 35. iz penala

16.00

ISKRA - ZETA odloženo

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: