Ibrahimović: Mančester je veliki gledano sa strane, unutar kluba je velika i funta

Šveđanin u autobiografiji ne krije da je bio zatečen i razočaran postupcima jednog od najvećih svjetskih klubova

6908 pregleda 3 komentar(a)
Foto: AC Milan
Foto: AC Milan

Zlatan Ibrahimović je tresao mreže gdje god da je igrao. Izuzetak nije bio ni Mančester junajted, sve do povrede koljena i operacije nakon koje se obreo u Americi.

On je dres Junajteda nosio od 2016 - 2018.

"Ono po čemu pamtim period u Junajtedu je sitničav i čudan mentalitet. Svi misle o Junajtedu kao vrhunskom klubu, jednom od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu, sa strane se i meni činilo da je tako. Sve dok nisam stigao tamo. Jednom prilikom sam bio u hotelu s ekipom prije utakmice. Osjetio sam žeđ, pa sam iz minibara popio voćni sok. Odigrali smo, pošli kući. Kada je uplaćena plata, bila je niža za funtu", kazao je napadač Milana, Ibrahimović.

"Obično ne obraćam pažnju na platu, osim na kraju godine kako bih podvukao prihode i rashode. Tog puta sam, slučajno pogledao i shavtio da fali funta od mjesečne plate. Pozvao sam da pitam zašto i rečeno mi za voćni sok iz minibara".

Šveđanin ne krije da je bio zapanjen.

"Mislio sam da me zezaju, ali rekoše da se naručeno mora platiti. Pa stanite malo, da li sam bio privatno ili na radnom mjestu sa ekipom, šta je trebalo da na teren iziđem žedan. Moram piti da ne dehidriram. To su nijanse koje su važne, u Italiji nije tako i postoji poštovanje igrača. U Junajtedu sam svaki put prilikom dolaska u bazu morao da pokažem dokumenta, a nakon mjesec sam rekao radniku obezbjeđenja da ako za mjesec nije uspio da prepozna najboljeg fudbalera na svijetu da promijeni posao. To nije za njega i nije za taj posao", naglasio je Ibrahimović u autobiografiji a prenosi "The Athletic".

On nije prvi put postupkom kluba ostao zatečen u sopstvenom slučaju.

"Ime ikone, Vejna Runija, uklonili su sa nejgovog ormara dan nakon povratka u Everton. Bio sam zatečen i razočaran postupkom".

Bonus video: