Budućnost nikad bliža Sutjesci: Šampion na samo šest bodova od lidera

"Plavi" savladali Petrovac 2:1 - tri prelijepa gola pod Goricom

7675 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost je ponovo u igri, na šest koraka od Sutjeske - s obzirom da je prije samo desetak dana bila na minus 11, da je imala i 12 manje, razlika je sada sasvim prihvatljiva za Podgoričane.

Aktuelni šampion je u derbiju 18. kola savladao Petrovac rezultatom 2:1, dočekao je i novi kiks Sutjeske (1:1 sa Mornarom), pa je pretposljednja runda u Telekom CFL u 2021. godini na neki način otvorila šampionat.

Petrovac je prvi poveo pod Goricom poslije odlične akcije u 33. minutu.

Marko Miličković je počeo i završio akciju.

Učestvovao je Rjoja Tačibana, da bi Nikola Zvrko petom odigrao povratnu loptu Miličkoviću koji je udarcem sa preko 20 metara matirao Đorđija Pavličića i upisao se 10. put u sezoni.

Budućnost - Petrovac
foto: Savo Prelević

U tom momentu Petrovčani su imali i igru i rezultat, ali je detalj iz sudijske nadoknade prvog dijela usmjerio nastavak okršaja.

Igralo se šest minuta nadoknade - zbog bakljade domaćih navijača i teže povrede koljena štopera domaćina Vladana Adžića - pa je Budućnost u 49. stigla do izjednačenja.

Bio je to najljepši momenat meča - Luka Mirković je dobio loptu nakon kornera i majstorski iskosa sa desne strane pogodio dalji ugao gola Sergeja Joksimovića.

Sve to je obećavalo veliku borbu i u drugom dijelu, u kojem je oslabljena Budućnost (bez Miloša Raičkovića, Vasilija Terzića, Šalete Kordića..., tek se vratio Igor Ivanović) već u 53. minutu dobila ono što je htjela.

Aleksandar Nedović
foto: Savo Prelević

Drugi meč zaredom se upisao mladi Viktor Đukanović - uradio je to atraktivno sa distance lijevom nogom.

Izabranici Aleksandra Nedovića su imali nekoliko šansi da riješe pitanje pobjednika, mogao je i Petrovac do izjednačenja, a najbliži je bio Adnan Bašić koji je u samom finišu pogodio prečku...

Bonus video: