Martin Terijer i Lovro Majer - Renova dobitna kombinacija

Sofascore izabrao idealni tim 17. kola francuske Lige 1

1351 pregleda 0 komentar(a)
Fofana proslavlja pogodak protv PSŽ-a, Foto: Reuters
Fofana proslavlja pogodak protv PSŽ-a, Foto: Reuters

Prethodnu rundu u francuskoj Ligi 1 obilježili su fudbaleri Rena, koji su u gostima savladali Sent Etjen 5:0.

Na gostovanju francuskom velikanu blistali su Martin Terijer i Lovro Majer. Terijer je stigao do het-trika, a sva tri pogotka postigao je na asistenciju hrvatskog igrača. Zbog toga je Sofascore Terijera ocijenio sa 9,4, a Majera sa 9,3 i oni su najbolje ocijenjeni igrači 17. kola Lige 1.

Nakon ovog poraza čelnici Sent Etjena smijenili su trenera Kloda Puela, koji je ekipu ostavio na posljednjoj poziciji sa 12 bodova.

Liga 1, Tim kola
foto: Sofascore

Odličan meč je i iza veziste Anžea, Sofijana Bufala. On je u pobjedi nad Remsom (2:1) postigao gol iz penala, a imao je i asistenciju pa je ocijenjen sa 8,8.

Monako je na domaćem terenu savladao Mec (2:0), a istakao se Sofijan Diop, koji je za 58 minuta zatresao mrežu i asistirao Martinsu kod trećeg gola Monaka. Ocijenjen je sa 8,4.

U idealnom timu 17. kola Lige 1 su i fudbaleri Strazbura - golman Mac Sels (8,1), vezista Adrijen Tomason (8) i napadač Habib Dijalo (8). U pobjedi na gostovanju Nici (3:0) Sels je imao pet odbrana, Dijalo je postigao drugi i asistirao Tomasonu kod trećeg pogotka.

Osmicu je dobio fudbaler Lansa, Seko Fofana, koji je postigao vodeći pogodak u remiju (1:1) protiv PSŽ-a.

U idealnom timu su još štoper Nanta, Andrej Giroto (7,8), defanzivac Lila Tijago Đalo (7,5) i štoper Monpeljea, Mamadu Sako (7,4).

Bonus video: