oglasio se klub sa primorja

I Tivćani se obratili saopštenjem: Da li je u interesu fudbala da Arsenal odustane od Prve lige?

"Ćutali smo cijelu polusezonu, jer nam je važno da gosti sa strane kad dođu u Boku i Tivat dožive kulturu, pristojnost i emancipaciju, ali to nikako ne znači da smo slijepi i da ne umijemo da pročitamo ono što nam je zapisano", piše u saopštenju tivatskog kluba, koje potpisuje predsjednik Dejan Kandić.

8404 pregleda 24 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Nakon prvoligaških ekipa, Rudara, Budućnosti, Sutjeske i Mornara danas se saopštenjem obratio i jedan drugoligaški - Arsenal iz Tivta.

I Tivćani se u saopštenju, koje potpisuje predsjednik Dejan Kandić žale na suđenje.

Arsenal na tabeli Druge crnogorske lige ima 37 bodova, devet manje od lidera, bjelopoljskog Jedinstva, ali i meč manje. Tu utakmicu, tim iz Tivta je trebalo da odigra danas protiv Grblja, ali je meč još jednom odložen.

"FK Arsenal je odlučio da se obrati javnosti u moru sličnih saopštenja ove nedjelje. Pitamo nadležne organe u FSCG da li će neko snositi odgovornost za katastrofalno suđenje cijele polusezone, koje je direktno odlučilo da Arsenal ne bude jesenji šampion? Da li je u interesu fudbala da Arsenal odustane od Prve lige? Da li je javnost obaviještena da će naš klub biti jedan od rijetkih, čiji će fudbaleri poći na pauzu bez jednog eura dugovanja, da imamo prvoligaški budžet narednih deset godina", stoji u saopštenju tivatskog kluba.

Navodi se da je Arsenal "jedan od rijetkih klubova koji je svoje poslovanje napravio na zdravim osnovama, bez sumnjivog novca i bez novca državnih preduzeća."

"Da li kreatori fudbalskog ambijenta znaju da u ”Arsenalu” trenira preko dvije stotine djece koja su napravila istorijski rezultat u ovoj polusezoni? Da li sve to treba da ruše sudije i sudijska i takmičarska organizacija? U fudbalu postoji nepisano pravilo da kad ekipi ne ide, ostavku podnosi trener. Zašto u ovom slučaju izostaju ostavke i smjene u sudijskoj organizaciji? Zašto je sudija Radovanović nakon suđenja Arsenalu u četvrtak, nagrađen da sudi Prvu ligu? Da li su to odgovarajući kriterijumi? Zašto Bokeški klubovi imaju najskuplje utakmice za službena lica i da li zbog toga neravnopravno ulazimo u fudbalsku trku? Mnogo pitanja na koja su odgovori morali doći davno. Poslednja šansa da nam se ne raspadnu Lige jeste vraćanje postulatu fudbalske igre, a to je regularnost. Ćutali smo cijelu polusezonu, jer nam je važno da gosti sa strane kad dođu u Boku i Tivat dožive kulturu, pristojnost i emancipaciju, ali to nikako ne znači da smo slijepi i da ne umijemo da pročitamo ono što nam je zapisano", piše u saopštenju tivatskog kluba, koje potpisuje predsjednik Dejan Kandić.

Preporučujemo za Vas