Devedeset minuta istine za Milan i Atletiko

”Rosoneri” dočekuju Liverpul u posljednjem kolu grupe B Lige šampiona. Ako pobijede, a duel Porta i Atletika završi neriješeno ili “kolćonerosi” slave istom razlikom kao i oni, Milan ide u osminu finala s “redsima”

3314 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Milan i Liverpul su kroz istoriju igrali i mnogo važnije mečeve od večerašnjeg u Ligi šampiona, ali realnost “rosonera” je takva da u ovom trenutku pobjeda nad “redsima” vrijedi sve.

Velikan sa “Enfilda” je posao u grupi B odradio bez greške u prvih pet kola (maksimalnih 15 bodova), pa u posljednjem nema poseban motiv pred duel na “San Siru” u kojem Milan ima jednu i jedinu opciju - da osvoji tri boda.

I da se nada da će u Portugalu, u duelu Porta i Atletiko Madrida, biti remi. U tom slučaju bi se pored Liverpula u osminu finala milanski gigant.

- Ovo je meč naših života, i psihički i fizički smo spremni da damo sve što imamo za plasman u osminu finala - rekao je trener Milana Stefano Pioli.

Četiri kola je Milan čekao na pobjedu u Ligi šampiona (imao je samo bod), dočekao je u prošlom kolu u Madridu kada se “pojavio” Žunior Mesijas, koji je pogodio za tri boda i unio pravu pometnju u grupu B.

- Nagrađeni smo u tom meču, jer smo vjerovali da ćemo slaviti. Vratilo nam se i za neke ranije utakmice u kojima smo gubili, iako smo zasluživali više - poručio je Pioli.

Milan je u prvom meču poražen od Liverpula 3:2 u gradu Bitlsa, a vodio je 2:1 na poluvremenu.

- Taj duel smo loše otvorili, a kada smo se privikli na sve što radi Liverpul - bilo je mnogo bolje. Liverpul je tim koji pretenduje na titulu u Ligi šampiona, gotovo na nema manu - dodao je Pioli, koji je juče ostao i bez Rafaela Leaoa zbog povrede.

ATLETIKO U ZMAJEVOM GNIJEZDU

Liverpul nema poseban motiv, i to je ono što se ne dopada Portu i Atletiku pred međusobni duel na “Dragau”.

- Naravno da ćemo rotirati, imamo pet utakmica u 14 dana i moramo to da uradimo. Ali, neću reći ko će igrati, a ko neće - rekao je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Remi u Portu, dakle, ide naruku Milanu pod uslovom da pobijedi. Portu bi prolaz donio trijumf bez obzira na to šta se dogodi u Gradu mode, a u slučaju da slavi ekipa Dijega Simeonea - uz pobjedu Milana - značilo bi da moraju da rade kalkulatori. Najjednostavnije - Milan bi prošao ako slavi istom razlikom kao i Atletiko.

Milan i Atletiko imaju po četiri boda, a kako se više ne računa pogodak u gostima u međusobnom skoru - na kraju bi se gledala gol-razlika, pa broj datih golova, potom pogoci u gostima... Dva tima su poslije pet kola skoro identična - gol-razlika “rosonera” je 5:7, a prvaka Španije 4:7. Atletiko je u Milanu slavio 2:1, italijanski sastav u Madridu 1:0...

- Nije Porto poželjan rival za ovakav momenat, ali moramo da pokažemo karakter protiv fantastičnog protivnika koji zna kako se igra na rezultat, pogotovo na svom terenu. Ulog je plasman u nokaut fazu Lige šampiona, koja je nama prioritet i nema opravdanja. Uprkos svim problemima - rekao je Dijego Simeone, koji ne može da računa na povrijeđenog Stefana Savića.

ls
foto: Graphic News

REAL - INTER: BITKA ZA PRVO MJESTO

Real i Inter su u prošlom kolu stavili tačku na prolaz u grupi u kojoj su i bili veliki favoriti (pored Šahtjora i Šerifa), sada je vrijeme za obračun u Madridu koji će odlučiti o prvom mjestu.

”Kraljevski klub” može i da remizira da bi odbranio prvu poziciju, ali šampion Italije u špansku prijestonicu dolazi da mu pokvari računicu. Jedan od dva poraza u sezoni “nerazuri” su upisali upravo od Reala - na “Đuzepe Meaci” 15. septembra.

- Dolazi nam sjajan tim, veoma jak i koji igra divan fudbal. Ali, u Madridu se nikog ne plašimo - jasan je Karlo Anćeloti.

Karim Benzema se povrijedio u subotu protiv Sosijedada, očekuje se da njegovo mjesto u napadu zauzme Luka Jović, koji je zatresao mrežu i asistirao u San Sebastijanu.

Bonus video: