Vini nosi Real, savršen vikend Patrika Šika

Vinisijus Žunior, 21-godišnji napadač iz Rio de Žaneira, ove sezone blista u dresu “kraljevskog kluba”

2693 pregleda 0 komentar(a)
Vinisijus Žunior, Foto: REUTERS
Vinisijus Žunior, Foto: REUTERS

Ako je Karim Benzema najveća snaga Real Madrida, onda je Vinisijus Žunior igrač čiji doprinos je ove sezone iznenadio vjerovatno svakog, čak i Karla Anćelotija, čovjeka koji mu je nesebično dao šansu.

- Nisam vjerovao da može da bude ovako dobar u završnici, iako sam znao kakve mogućnosti ima. Ako nastavi da se razvija kako može, biće najbolji igrač na svijetu - rekao je nedavno Anćeloti.

Brazilac igra vrhunski fudbal, do sada je u La Ligi dao 10 golova, dva manje od Benzeme, a posljednji u nizu je upisao u San Sebastijanu u pobjedi nad Sosijedadom. Pogodio je na asistenciju Luke Jovića, koji je kasnije potpisao trijumf za 2:0...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Žoze Sa (Vulverhempton) - branio je sve protiv Liverpula, pomagali su mu i saigrači koji su tijelima čuvali gol. Sve do tog 94. minuta kada je Divok Origi pronašao put do mreže “vukova”.

ODBRANA

Damfris (Inter) - šampion se razigrao u posljednje vrijeme, a sve su bolje i partije Holanđanina. U Rimu je postigao prvi gol u dresu Intera, djeluje da se polako privikava na Seriju A.

Kvadrado (Juventus) - sada kada nema Kristijana Ronalda, Kolumbijac je jedina konstanta u igri “stare dame”. Pronašao je put do mreže direktno iz kornera protiv Đenove.

Šloterbek (Frajburg) - mladi štoper je pogodio jednom u Menhengladbahu u spektakularnoj pobjedi nad Borusijom - 6:0.

SREDINA

Fred (Mančester junajted) - pitanje je kako bi se završio debi Ralfa Rangnika na klupi Junajteda da Brazilac nije “izvadio oružje” koje niko nije očekivao. Zatresao je mrežu Kristal Palasa, bio je to evrogol slabijom desnom nogom.

stat
foto: Sofascore

Kubo (Majorka) - Japanac je zvanično igrač Reala, možda nikada ni neće dobiti pravu šansu u bijelom dresu, ali u subotu se obradovao svaki navijač “kraljevskog kluba” kada je srušio Atletiko na “Vandi”.

Čalhanoglu (Inter) - pet golova i četiri asistencije u Seriji A za novo pojačanje Intera. Na “Olimpiku” je iz kornera zatresao mrežu “vučice” i nastavio fantastičnu formu koja je počela u derbiju sa Milanom.

serija
foto: Sofascore

NAPAD

Vinisijus (Real Madrid) - veliki klub kakav je Real rijetko pokaže strpljenje za mladog fudbalera. Sa Vinisijusom se to isplaćuje, jer je uz Benzemu, ove sezone najveći kvalitet giganta sa “Bernabeua”.

Origi (Liverpul) - koliko je samo važnih golova postigao u dresu Liverpula. Talija Jirgena Klopa, čovjek koji koristi svaki minut proveden na terenu...

Levandovski (Bajern) - kako god da igraju Bavarci, kakav god da je rezultat, Poljak je taj koji na kraju izađe kao pobjednik. Sedmicu u kojoj je ostao bez Zlatne lopte (za mnoge nezasluženo) završio je pogocima za trijumf u Dortmundu.

Šik (Bajer) - majstor koji s loptom često može baš sve. Imao je savršen vikend, dao je četiri gola skromnom Firtu.

Bonus video: