Budućnost zanima samo pobjeda u Pljevljima: Želja je minus tri, opasnost od minus devet

Budućnost i Rudar su ove sezone odigrali dvije utakmice - u Pljevljima je bilo 1:1 u odloženoj utakmici 1. kola, dok je pod Goricom u četvrtfinalu Kupa Budućnost slavila rezultatom 2:0

2402 pregleda 1 komentar(a)
Marko Mrvaljević, Foto: FK Budućnost
Marko Mrvaljević, Foto: FK Budućnost

U jednom trenutku borba za titulu je izgledala izgubljeno za Budućnost, a kraj jesenjeg dijela sezone dvostruki uzastopni šampion može da dočeka teorijski i sa minus tri u odnosu na Sutjesku.

Može, međutim, i na minus devet, tako da je posljednja runda prvog dijela veoma značajna za podgoričke "plave", koji u srijedu gostuju Rudaru, u 13 sati, kada i Sutjeska dočekuje Podgoricu.

“Rudar ima kvalitetnu ekipu sa nekoliko dobrih pojedinaca, ali mi smo koncentrisani samo na sebe i sopstvenu igru. Očekivanja od sjutrašnje utakmice su ista kao i uvijek, jer igrači Budućnosti uvijek napadaju pobjedu. Idemo u Pljevlja da uzmemo nova tri boda”, rekao je 20-godišnji napadač Marko Mrvaljević.

Trener Aleksandar Nedović ponovo neće moći da računa na veliki broj igrača - Miloš Dragojević, Vladan Adžić, Miloš Raičković, Vasilije Terzić i Šaleta Kordić su povrijeđeni, Anto Babić ima kartone, dok su još od ranije van ekipe Bogdan Milić i Igor Ćuković.

“Pogotovo u posljednjih nekoliko kola imamo dosta povrijeđenih, ali šta je - tu je. Svi mi koji smo u protokolu moramo da damo sve od sebe i da odigramo na najvećem mogućem nivou. Nadam se da ćemo osvojiti nova tri boda, nastaviti dobar niz i završiti polusezonu kako treba”, jasan je snažni centarfor.

"Plavi" su na posljednjih pet utakmica ostvarili tri pobjede i dva remija, dok je Rudar na zadnja četiri meča upisao tri poraza i remi.

“Naša prednost je kvalitet igrača i sjajna hemija unutar ekipe”, naglasio je Mrvaljević.

Budućnost i Rudar odigrali su 59 međusobnih duela (25 pobjeda Budućnosti, 17 remija, 17 pobjeda Rudara), dok su se pod Golubinjom sreli 28 puta - deset pobjeda gostiju, osam domaćina i 10 remija.

Budućnost i Rudar su ove sezone odigrali dvije utakmice - u Pljevljima je bilo 1:1 u odloženoj utakmici 1. kola, dok je pod Goricom u četvrtfinalu Kupa Budućnost slavila rezultatom 2:0.

Bonus video: