Savović pred Podgoricu: Nijesmo umorni, očekujem da konačno pobijedimo

Sutjeska pet mečeva bez pobjede u ligi, Savović smatra da je glavni problem koncentracija

3042 pregleda 5 komentar(a)
Savović, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Savović, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Fudbaleri Sutjeske sezonu u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi otvorili su minimalnom pobjedom protiv Podgorice kraj Bistrice, a sa istim protivnikom i na istom mjestu sjutra (13 h) zatvaraju jesenju polusezonu.

Isti rivali prije dvije sedmice su u Nikšiću odigrali utakmicu četvrtfinala Kupa, koju je tim Milije Savovića lako riješio u svoju korist (4:0) i plasirao se u polufinale najmasovnijeg takmičenja.

Nikšićani su i dalje lideri Telekom 1. CFL, na prvom mjestu ostaće i poslije sjutrašnje utakmice, ali ekipa već pet mečeva ne zna za pobjedu. Budućnost je prišla na šest poena zaostatka, pa je utakmica protiv Podgorice prilika da se Sutjeska vrati na pobjednički kolosjek.

"Očekujemo da konačno ostvarimo pobjedu. Već pet mečeva nijesmo pobijedili što je neočekivano s obzirom na to kako smo igrali i šta se od nas očekuje. To je jedna škola za ubuduće - da znamo gdje smo griješili, šta treba da ispravimo. Nadam se da ćemo već sjutra pobijediti i vratiti se na pobjednički kolosjek", kazao je u najavi meča trener Sutjeske, Milija Savović.

Sutjeska je sezonu počela početkom jula u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Savović smatra da i pored toga ekipa nije umorna, te da je glavni problem koncentracija. Trener nikšićkih "plavih" je ove polusezone dosta rotirao i odmarao igrače - jedini fudbaler, koji je počeo svih 18 utakmica u Telekom 1. CFL je reprezentativac Meldin Drešković, pa eventualni umor i nedostatak svježine definitivno nijesu uticali na igre u finišu polusezone.

"Ne bih rekao da ima umora. Mislim da nemamo problem ni sa umorom, ni sa padom igre. Možda imamo malo problema sa koncentracijom. Što se tiče fizičke pripremljenosti mislim da smo apsolutno spremni, tako da ne vidim da je to problem. Vidite da je liga ujednačena i te utakmice koje smo pobjeđivali nijesu utakmice za koje smo mogli da kažemo da dobijamo sa tri, četiri razlike. To su bile jake, čvrste utakmice u kojima smo mi uspijevali da budemo koncentrisani do samog kraja. Sada se stvar malo okrenula, ali opet vidjeli ste u svim mečevima, čak i u tom meču sa Petrovcem, koji smo ubjedljivo izgubili, da smo imali tri sto odsto šanse, da smo imali još neke situacije, koje su mogle da okrenu situaciju u našu korist. Da smo bili dominantni, da smo imali preko 60 odsto posjeda lopte itd. To su neke stvari, koje ukazuju da nemamo krizu fizičke pripreme, nemamo krizu igre, ali vjerovatno je pad koncentracije u pitanju", smatra Savović.

Stručni štab na čelu sa 42-godišnjim Savovićem trudi da se da opusti igrače, da ih fokusira na teren.

"Naš je posao takav da igrače osposobimo da budu sto odsto fokusirani na teren. Vidjeli ste, kako je vrijeme odmicalo, da je tu bilo nekih situacija i trzavica nefudbalskih i reakcija u odnosu na neke odluke koje mi ne bi trebalo da radimo. Pokušaćemo da igrače usmjerimo u tom pravcu da ne razmišljaju o tome, da ispravljamo ono što je u našoj moći. Ne treba se na fokusirati i trošiti na ono što nije u našoj moći, jer to može da donese negativnu energiju i neki strah ili nešto slično, što nam nikako ne odgovara. Mi smo se trudili da sa igrača skinemo taj teret i nadam se da će u ovoj posljednjoj utakmici, ali i u nastavku prvenstva sve doći na svoje i da ćemo se vratiti na ritam, koji smo imali na početku", zaključio je Savović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: