Hvalospjevi Jovetiću: Nema mnogo igrača u Njemačkoj koji mogu da daju onakav gol

“Nema mnogo igrača u Njemačkoj koji mogu da onako završe akciju kao što je uradio Jovetić. Nije uzalud on bio u toliko velikih klubova i toliko je dugo na sceni. Samo taj potez i taj gol je dovoljan da se vidi kakav je to kvalitet", kazao je Korkut

5536 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Hertha BSC
Foto: Hertha BSC

Njemačka polako upoznaje Stevana Jovetića.

Nakon što je u prvom kolu postao tek drugi igrač u istoriji fudbala koji je postigao golove u pet najjačih evropskih liga (prvi je bio Florin Radučoju), crnogorski as je zablistao na momente, imao sitne probleme sa povredama, pa preležao koronavirus, da bi u nedjelju bio u punom sjaju.

Postigao je dva gola za Hertu na gostovanju Štutgartu, donio bod svom timu, od 0:2 do 2:2, a prvi je bio dodir klase - dugo je bio sa loptom, koju je sa vrha šesnaesterca plasirao u gornji lijevi ugao i oduševio novog trenera, debitanta Tajfuna Korkuta.

“Nema mnogo igrača u Njemačkoj koji mogu da onako završe akciju kao što je uradio Jovetić. Nije uzalud on bio u toliko velikih klubova i toliko je dugo na sceni. Samo taj potez i taj gol je dovoljan da se vidi kakav je to kvalitet", kazao je Korkut.

Jovetić je dobro sarađivao sa Isakom Belfodilom, kod prethodnog trenera Pala Dardaija je često bio "suvi" špic.

"Nije riječ samo o igri sa dva napadača, potrebno je razumijevanje među njima. To je bilo dobro u Štutgartu. I to mi je važno, jer mislim da možemo da stabilizujemo odbranu, koja ima određenih problema", kazao je Korkut.

Jovetić je, pored dva gola, na meču sa Štutgartom pretrčao 11,5 kilometara.

"Veoma nam je važno da Jovetić bude u dobroj fizičkoj spremi", kazao je Korkut.

Bonus video: