Bernardo Silva blista na Ostrvu, Džerard probudio Vilu

Sajt Sofascore izabrao idealni tim 15. kola Premijer lige

1443 pregleda 0 komentar(a)
Silva slavi gol protiv Votforda, Foto: Reuters
Silva slavi gol protiv Votforda, Foto: Reuters

Bernardo Silva je jedan od najboljih i najstandardnijih igrača Mančester sitija ove sezone. Portugalac igra sjajno ove sezone, a i menadžer Sitija, Pep Gvardiola rekao je da ne može zamisliti prvi tim bez Silve.

A da Silva igra u sjajnoj formi bilo je vidljivo u subotu, kada je šampion Engleske u gostima savladao Votford 3:1 u 15. kolu Premijer lige. Fudbaler Sitija postigao je dva pogotka, pa ga je Sofascore ocijenio sa 9,2 što je najbolja ocjena za nekog igrača u prethodnom kolu Premijer lige.

U idealnom timu osim Silve je i trio iz Aston Vile - Ezri Konsa (8,2), Meti Keš (8,2) i Džon Megin (8,2). Konsa je postigao oba gola za "vilenjake" u pobjedi nad Lesterom (2:1), a kod drugog pogotka mu je asistirao Megin.

Vila je od dolaska Sitvena Džerarda slavila na tri od četiri susreta.

Tim kola
foto: Sofascore

U dobroj formi je i fudbaler Čelsija, Mejson Maunt. "Plavci" su poraženi u londonskom derbiju od Vest Hema (3:2), a Maunt je postigao gol, uz asistenciju, pa ga je Sofascore ocijenio sa 8,8.

Fudbaler Totenhema, Son je za gol i asistenciju u pobjedi protiv Noriča ocijenjen sa 8,3, dok je njegov klupski kolega Davison Sančes dobio osmicu.

Brazilac Rišarlison je u pobjedi Evertona nad Arsenalom (2:1) postigao tri gola, ali su mu dva poništena zbog milimetarskog ofsajda. I on je dobio osmicu.

U idealnom timu su još golman Votforda, Danijel Bahman (8,2), fudbaler Mančester junajteda, Aleks Teljes (8) i njegov klupski kolega, Fred (8).

Bonus video: