Osjećao sam tugu, nadam se da Mesijeve pohvale nisu bile prazne riječi

Ne mogu da kažem da sam bio srećan. Upravo suprotno - bio sam tužan", izjavio je Levandovski za poljski "Kanal Sportovi" nakon što je Zlatna lopta pripala Leu Mesiju, a ne njemu

7030 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najbolji poljski fudbaler Robert Levandovski, najbolji strijelac među igračima iz "Liga petice" u ovoj kalendarskoj godini, nije siguran da su pohvale Lea Mesija upućene na njegov račun na dodjeli Zlatne lopte bile iskreni.

Argentinac je rekordni, sedmi put dobio jednu od najznačajnijih individualnih nagrada u fudbalu i svijetu sporta uopšte, dok je Levandvski završio na drugom mjestu. Poljak je dobio "utješnu nagradu" - izabran je za napadača godine - koju je Frans fudbal dodijelio prvi put.

Levandovski je od početka 2021. do trenutka dodjele nagrada postigao 53 gola u 42 nastupa za Bajern, što je najviše od bilo kojeg drugog igrača iz klubova najboljih pet evropskih liga, dok je na toj listi Mesi sa 32 pogotka na diobi petog mjesta.

Levandovski je Zlatnu loptu trebalo da dobije još prošle godine, kada je s Bajernom osvojio sve što je mogao, porušivši brojne rekorde po broju postignurih golova. Na njegovu žalost, magazine Frans fudbal je odlučio da nagrada neće biti dodijeljena, zbog pandemije izazvane koronavirusom.

U govoru održanom nakon što je primio nagradu za ovu godinu, Mesi je biranim riječima govorio o Levandovskom.

"Prošle godine, svi su bili složni oko toga da je on ubjedljivi pobjednik. Nadam se da će mu dati Zlatnu loptu za 2020", rekao je Argentinac.

No, njegove riječi nisu bile nikakva utjeha poljskom napadaču.

"Osjećao sam tugu. Ne mogu to da poreknem. Ne mogu da kažem da sam bio srećan. Upravo suprotno - bio sam tužan", izjavio je Levandovski za poljski "Kanal Sportovi".

"Sama činjenica da sam uspio da se borim s Mesijem, pokazuje koji sam dostigao nivo. Nije mi previše stalo do nagrade za 2020. Nadam se da su njegove riječi bile iskrene i izraz poštovanja velikog igrača, a ne samo prazne riječi", rekao je Levandovski.

Bonus video: