Gvardiola: Napoli nas je 20 minuta "masakrirao"

Napoli je bio bolji protivnik sve do povrede Fauzija Gulama, ali je onda taj momenat promijenio momentum utakmice u korist "Građana"
0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2017. 09:07h

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola bio je zadivljen načinom na koji igra Napoli Mauricija Sarija uprkos porazu kod kuće od Sitija, 4:2.

Napoli je bio bolji protivnik sve do povrede Fauzija Gulama, ali je onda taj momenat promijenio momentum utakmice u korist "Građana", piše B92.

"Vau, kako dobro igraju! Za dvije nedjelje smo dva puta pobijedili fantastičan tim i tokom dvadeset minuta su nas 'masakrirali'. Htio sam da zatvorim stranu gde su Gulam, Hamšik i Insinje gdje imaju nevjerovatnu sposobnost za kratka dodavanja. Posebno sam zadovoljan načinom na koji smo reagovali poslije 1:0 za njih. Prije izjednačenja smo preuzeli loptu, a ako pustite Napoli da igra, ne možete da se izvučete iz svog šesnaesterca 90 minuta", rekao je Gvardiola.

On je istakao da je Napoli u igri kratkih pasova trenutno najbolja ekipa na svijetu. Mančester siti se jednom vraćao u igru, izjednačili su na 1:1 (Insinje u 21 1:0, Otamendi u 34. 1:1), pa je potom to učinio i Napoli za 2:2 (Stouns u 48. za 2:1, Žoržinjo u 62 za izjednačenje Napolija) prije nego su Aguero u 69. i Sterling u 92. raspršili nade tima iz Napulja.

Napoli ima jednu pobjedu i tri poraza u grupi F i na trećem je mjestu iza Šahtjora i Mančester sitija. Siti ima 12, a Šahtjor devet bodova poslije četiri odigrana meča.

Bonus video: