Finiš i pozicioniranje pred zimsku pauzu

Telekom 1. CFL, danas mečevi 18. kola: Budućnost iz Pljevalja bi da se dodatno približi Sutjesci, koja sa plus šest želi protiv Podgorice da prekine lošu seriju. Dečić sa Zetom, jadranski derbi Petrovac - Mornar, Iskra protiv Jezera

2495 pregleda 1 komentar(a)
Šampion je u trci za titulu: Luka Mirković (Budućnost), Foto: FK Budućnost
Šampion je u trci za titulu: Luka Mirković (Budućnost), Foto: FK Budućnost

Posljednje jesenje kolo Telekom 1. CFL biće odigrano danas u Pljevljima (Rudar - Budućnost), Nikšiću (Sutjeska - Podgorica), Petrovcu (Petrovac - Jezero), Tuzima (Dečić - Zeta) i Danilovgradu (Iskra - Jezero).

Neće, ipak, još biti spuštena zavjesa na prvi dio sezone, jer su u ponedjeljak na programu zaostali mečevi (Iskra - Mornar, Jezero - Zeta), a ostaje da se odigra i duel između Iskre i Zete, koji će možda biti ostavljen za drugu polusezonu.

Nevrijeme je napravilo probleme u kalendaru u finišu jeseni, ali je na vrhu sve “čisto” - vodeća Sutjeska odigrala je svih 18 mečeva, isto koliko drugoplasirana Budućnost koja zaostaje šest bodova, isto koliko i trećeplasirani Dečić koji ima osam bodova manje od lidera.

Mogu li stvari na vrhu da se promijene danas, da se dodatno zakomplikuju?

Sutjeska nije dobila pet mečeva zaredom, domaćin je Podgorici (13 h), koja nije izgubila pet utakmica, a novi kiks lidera priželjkuje Budućnost, koja gostuje Rudaru u Pljevljima (takođe u 13 sati).

”Želimo da odigramo na najvišem mogućem nivou, da osvojimo tri boda, da nastavimo dobar niz i završimo polusezonu kako treba”, poručuje napadač Budućnosti Marko Mrvaljević.

Budućnost je u solidnom nizu - samo jedan poraz na posljednjih 10 utakmica, dva vezana trijumfa, iako je desetkovana povredama.

Trener “plavih” Aleksandar Nedović ni danas ne može da računa na povrijeđene Dragojevića, Adžića, Raičkovića, Terzića i Kordića, nema ni suspendovanog Babića, kao ni duže odsutnih Milića i Ćukovića.

Rudar je, s druge strane, u lošoj seriji, koju još uvijek nije zaustavio ni novi trener Rade Petrović - tri poraza i remi u posljednja četiri meča.

”Rudar ima kvalitetnu ekipu sa nekoliko dobrih pojedinaca, ali mi smo koncentrisani samo na sebe i sopstvenu igru. U posljednjih nekoliko kola imamo dosta povrijeđenih, ali šta je - tu je. Svi mi koji smo u protokolu moramo da damo sve od sebe i da odigramo na najvišem mogućem nivou”, dodao je Mrvaljević.

Fudbalska jesen kraj Bistrice zatvara se duelom sa Podgoricom - da li i, konačno, pobjedom lidera?

”Ovo nam je škola za ubuduće - da znamo gdje smo griješili, šta treba da ispravimo”, kaže trener Milija Savović, komentarišući pet vezanih mečeva bez pobjede.

”Ne bih rekao da ima umora. Mislim da nemamo problem ni sa umorom, ni sa padom igre. Možda imamo malo problema sa koncentracijom. Što se tiče fizičke pripremljenosti mislim da smo apsolutno spremni, tako da ne vidim da je to problem. Nadam se da ćemo pobijediti u posljednjem meču prvog dijela i vratiti se na pobjednički kolosijek”, dodao je Savović.

Dečić nije uspio u nedjelju da pobijedi Podgoricu (2:2), danas će pokušati da to uradi protiv još jedne ekipe koja je u donjem dijelu tabele, Zete. I to bez trenera Miljana Radovića na klupi, koji je suspendovan zbog vrijeđanja sudije.

Jadranski obračun između Petrovca i Mornara uvijek je privlačio posebnu pažnju - Petrovčani će pokušati da ostanu u evropskoj zoni, a Barani da prekinu seriju bez trijumfa koja traje još od septembra.

Konačno, fudbaleri Iskre će na teren nakon dvije sedmice neplanirane pauze, s obzirom na to da im je kiša odložila mečeve u prethodna dva kola. Danilovgrađani su domaćini Jezeru - jasno, odmorniji, i favoriti da ostvare pobjedu i ostanu u vrhu tabele.

Parovi 19. kola

SUTJESKA - PODGORICA (13 h)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

RUDAR - BUDUĆNOST (13)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ISKRA - JEZERO (14)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

DEČIĆ - ZETA (15)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PETROVAC - MORNAR (16)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Bonus video: