šampion poražen u pljevljima

Budućnost nakon šest godina 3. na polusezoni, Nedović: Mislim da smo izvukli maksimum

Budućnost izgubila u Pljevljima 3:1 od Rudara. Sutjeska pobjegla na devet bodova prednost, a Dečić na drugoj poziciji pretekao aktuelne šampione

4313 pregleda 11 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti na zimsku pauzu odlaze sa 3. pozicije - aktuelni šampion je danas izgubio od Rudara u Pljevljima (3:1) i sa devet bodova manje od Sutjeske, a sa bodom manje od Dečića dočekaće nastavak šampionata.

Sutjeska je danas savladala Podgoricu (3:0), Dečić je bio bolji od Zete (1:0).

Posljednji put se desilo da Budućnost ne ode na pauzu sa prve ili druge pozicije još prije šest godina - 2015, kada su ispred nje "prezimjeli" OFK Titograd (tadašnja Mladost) i Rudar.

"Utisci sigurno nisu pozitivni kada izgubite 3:1. Mislim da smo izvukli maksimum iz situacije u kojoj se nalazimo i da je trebalo utakmicu da okrenemo u našu korist u prvih 20 minuta, kada smo imali dvije dobre situacije i igrali dobro. Znali smo koliko igrača nedostaje, u kakvom je fizičkom stanju ekipa i koliko ćemo moći da mijenjamo i da izdržimo taj ritam", rekao je po završetku utakmice sa Rudarom, trener Budućnosti, Aleksandar Nedović.

Pljevljaci su poveli u 70. minutu preko Surake nakon prekida, izjednačio je Viktor Đukanović glavom na asistenciju Andrije Ražnatovića pet minuta kasnije, da bi Rudar opet poveo u 78. sa bijele tačke. Konačan rezultat postavljen je nakon autogola Nemanje Sekulića.

"Rudar je u drugom poluvremenu bio mnogo bolji, ali opet imamo šansu da izjednačimo za 2:2 i iskreno žalim za bodom", poručio je Nedović.

Trener Budućnosti je analizirao polusezonu.

"Mislim da smo izvukli maksimum iz polusezone. S obzirom šta nam se sve desilo, zadovoljan sam. Da smo bili kompletni sredinom i na kraju prvog dijela sezone, mislim da bi imali mnogo više bodova i da bi razlika bila manja. Ali šta je, tu je, ima da se igra još 17 kola, nećemo odustati. Imamo kompletnu sliku rostera, slijedi pauza, pa ćemo da vidimo šta treba da uradimo i koji su nam igrači potrebni kako bismo napravili ekipu da pokušamo da stižemo razliku", rekao je Nedović.