Znate li ko je igrao za Barsu u sezoni 2000/2001, kad ekipa posljednji put nije prošla grupnu fazu LŠ?

Barselona sinoć izgubila od Bajerna 3:0 i takmičenje u Ligi šampiona završila na 3. mjestu

8701 pregleda 1 komentar(a)
Ćavi u dresu Barselone, Foto: Shutterstock
Ćavi u dresu Barselone, Foto: Shutterstock

Prvi put nakon sezone 2000/2001 Barselona neće igrati nokaut fazu Lige šampiona. "Blaugrana" je sinoć izgubila od Bajerna (3:0) i takmičenje u grupi E završila iza Bavaraca i Benfike, koja je sinoć savladala Dinamo Kijev (2:0).

Teška sezona je iza Barselone - ekipa već ima 16 bodova manje od Reala u španskom šampionatu, a proljeće u Ligi Evrope niko nije očekivao uoči starta sezone.

Ali, nije prvi put da Barsa ne igra nokaut fazu Lige šampiona. U sezoni 2000/2001 takmičenje u Ligi šampiona završili su iza Milana i Lidsa, a ispred Bešiktaša. Potom su igrali u Kupu Uefa, gdje ih je u polufinalu eliminisao Liverpul, koji je osvojio trofej.

Jedan član te generacije Barselone danas je i dalje aktivan na terenu, a ostali su završili karijeru.

I dalje je aktivan Pepe Reina, koji brani za Lacio, a u tadašnjem sastavu bio je i aktuelni trener "blaugrane", Ćavi. Osim Reine branio je i Ditruel.

U ekipi su bili Serhi Barhuan, koji je prije imenovanja Ćavija vodio ekipu, ali i nekadašnji treneri ovog kluba - Pep Gvardiola i Luis Enrike.

Sastav Barselone činili su još Karles Pujol, Frank de Bur, Mihael Rajzinger, Abelardo Fernandes, Gabri, Filip Koku, Ivan de la Penja, Jari Litmanen, Emanuel Peti, Simao Sabrosa, Budevajn Zenden, Mark Overmars, Patrik Klajvert i Rivaldo.

Bonus video: