Bivši defanzivac Budućnosti donio prvi bod Alaškertu u Ligi konferencija

Malo je nedostajalo da Alaškert upiše istorijsku pobjedu golom crnogorskog defanzivca, ali je Makabi Tel Aviv izjednačio u 90. minutu (1:1)

7073 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kada je jermenski Alaškert krajem ljeta izborio plasman u grupnu fazu Lige konferencija, bilo je to jedno od najvećih iznenađenja.

Jermeni su potom doživjeli pet poraza u grupi sa aistrijskim LASK-om, izraelskim Makabijem iz Tel Aviva i finskim Helsinkijem, a večeras su na oproštaju, u posljednjem meču, osvojili prvi bod.

Bili su i pred pobjedom u Jerevanu protiv Makabija, zahvaljujući nekadašnem defanzivcu Budućnosti Dejanu Boljeviću, koji je u 78. minutu glavom pogodio mrežu.

To je njegov prvi ovosezonski gol u dresu Alaškerta, a jedan je postigao prošle sezone, nakon što je došao iz Budućnosti.

Osim podgoričkog tima, 31-godišnji Boljević igrao je za Petrovac i Mogren, ali i veliki broj drugih klubova, širom Evrope, poput Našafa, Tarasa, Luč Vladivostoka, Hinernijansa, srpskih Novog Pazara, Čukaričkog, Voždovca...

Malo je nedostajalo da njegov gol donese istorijsku pobjedu Alaškertu, ali je Makabi izjednačio u 90. minutu, golom Almoga.

Ostalo je 1:1.

Makabi je kao drugoplasirani prošao dalje, zajedno sa prvoplasiranim LASK-om.

Bonus video: