Legenda se vraća na Enfild roud, Džerard: Na pobjedu protiv Liverpula

Džerard je prije četiri kola preuzeo Aston Vilu i ostvario je tri pobjede, uz poraz od Mančester sitija, a sjutra će izaći pred navijače koji ga smatraju ikonom kluba. I prvi put će biti protiv njih

3574 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Trener Aston Vile i bivši kapiten i jedan od najvećih fudbalera Liverpula svih vremena, Stiven Džerard kazao je da razumije atmosferu koja se stvara oko utakmice između dva kluba, ali da je njegov cilj da ostvari pozitivan rezultat sa ekipom iz Birmingema.

Džerard je prije četiri kola preuzeo Aston Vilu i ostvario je tri pobjede, uz poraz od Mančester sitija.

Sjutra će izaći na stadion na kojem je postao legenda, ali prvi put će biti sa druge strane - protiv navijača "redsa".

"Zaista poštujem i razumijem svu 'buku' koja se stvara oko utakmice, iz jasnih razloga. Za mene je najvažnija priprema ekipe na najbolji način, da pokušamo da dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Džerard.

Meč se igra u subotu u 16 sati, u okvoru 16. kola Premijer lige.

Liverpul je drugi na tabeli sa 34 boda, dok je Aston Vila 10. sa 19 bodova. U igračkoj karijeri Džerard je nastupao za Liverpul od 1998. do 2015. godine. Aston Vilu je preuzeo prošlog mjeseca, pošto je prethodno vodio Rendžers.

Otkrio je, na neki način, i čemu teži kao trener - ekipa igra najbolje, kako smatra, uz kontrolisani presing.

"Na ovom nivou, ako ste pasivni na bilo kojemm dijelu terena možete vrlo brzo da budete kažnjeni. Mi smo dobra ekipa, imamo vrhunske igrače, možemo biti opasni, i želimo da otežamo posao Liverpulu, koliko god možemo", dodao je Džerard.

Bonus video: