Salah rastužio legendu Liverpula, Čelsi u foto-finišu slomio Lids

Liverpul - Aston Vila 1:0, Čelsi - Lids 3:2, Arsenal - Sautempton 3:0 u popodnevnom programu Premijer lige

5074 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stiven Džerard sa Aston Vilom nije uspio da zaustavi svoj Liverpul, ali su "redsi" teškom mukom stigli do bodova - presudio je gol iz penala Mohameda Salaha u 67. minutu (1:0).

Šesta uzastopna pobjeda "redsa" u svim takmičenjima, četvrta u Premijer ligi, za nastavak trke sa Sitijem, koji ima bod više na prvom mjestu.

Mohamed Salah
foto: Reuters

Džerard je, jasno, dočekan ovacijama, ali nije pokazivao prevelike emocije na stadionu na kojem je postao legenda.

Engleski mediji čak pišu da je "skamenjenog lica" pokušao da zaustavi Liverpul i rastuži "kop", umalo je uspio u tome, iako je domaćin bio bolji, na kraju i zasluženo stigao do minimalne pobjede.

Trenutak odluke - faul Mingsa nad Salahom i realizaciju Egipćanija - pogledajte OVDJE.

I Čelsi prati vodeće - ima dva boda manje od Sitija, jedan od Liverpula, nakon dramatične pobjede nad Lidsom na "Stamford bridžu" (3:2), izborene golom Žoržinja iz sumnjivo dosuđenog penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Čelsi, Fudbaleri Čelsija
foto: Reuters

Prethodno, Lids je poveo iz penala (Rafinja), u finišu prvog poluvremena izjednačio je Maunt, Žoržinjo je iz još jednog (prvog) jedanaesterca preokrenuo u 58. minutu, a debitant u Premijer ligi Džo Gelgard, samo 50 sekundi pošto je kročio na teren (83. minut) pogodio za 2:2!

Mislilo se da Čelsi ostaje bez bodova, da produžava krizu (nije slavio na tri od prethodna četiri meča u svim takmičenjima), a onda je sudija Kavanag dosudio krajnje diskutabilan penal, koji je prošao i VAR provjeru, pa su "plavci" zahvaljujući Žoržinju stigli do trijumfa.

Ranije danas i Siti se mučio sa Vulvsima (1:0, uz igrača više), a od favorita najlakše je do bodova - malo i neočekivano, došao Arsenal.

"Tobdžije" su za samo šest minuta u prvom poluvremenu, u 21. i 27, golovima Lakazeta i Edegora, slomile Sautempton.

Pobjedu od 3:0 pola sata prije kraja potvrdio je Gabrijel.

U 18.30 počinje duel Noriča i Mančester junajteda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: